- Glad for å være rød

Liverpoolfc.tv har intervjuet Robbie Keane. 28-åringen forteller om hvor glad han er over endelig å spille i rødt. Han avslører også hvorfor han avslo et tilbud om å gå til Liverpool for 14 år siden.

Robbie, du er en Liverpool-supporter. Dette må være en drøm som går i oppfyllelse?
- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har vært en stor fan hele livet. Å sitte her i dag er overveldende.

Hvorfor er nå det rette tidspunktet å komme til Liverpool.
- Fordi muligheten dukket opp. Liverpool kom inn for meg, og det var noe jeg alltid har drømt om som barn. Jeg er i en fase nå der jeg ønsker å sparke fra meg og vinne mange trofeer. Jeg tror Liverpool kan klare det med den spillertroppen vi har.

Er det korrekt at du hadde muligheten til å komme hit da du var tenåring.
- Jeg hadde muligheten da jeg var 14 år. Jeg kunne ha signert, men jeg trodde at i den alderen så ville sjansen være bedre for å spille førstelagsfotball i Wolves, og slik ble det. Jeg angrer ikke fordi jeg kom med på Wolves-laget da jeg bare var 17. Jeg angrer aldri på ting i livet. Å være i Wolves og andre klubber jeg har vært, har ført meg til hvor jeg er i dag. Det har vært snakk og spekulasjoner om en overgang siden, men frem til nå har det alltid vært spekulasjoner.

Hva har Rafael Benítez fortalt deg om din rolle i laget?
- Jeg har snakket med ham om situasjonen. Han vet hvordan jeg spiller. Forhåpentligvis kan jeg gjøre en jobb for ham. Det er opp til meg å bevise at jeg kan være på laget hver uke. Man kommer ikke til en klubb og bare forventer å gå rett inn på laget. Man må fortjene plassen sin. Jeg ser frem til å gjøre det.

Du kommer til å jobbe dag ut og dag inn med Rafa. Var han viktig for at du signerte?
- Ja, det var han. Han er en fantastisk manager. Han har gjort mye for Liverpol FC. Han vant Champions League. Det er en svær faktor. Men ingen må fortelle om Liverpool FC til meg. Den solgte seg selv for lenge siden. Når en slik sjanse kommer, må man ta den med begge hender.

Du har spilt med noen av de beste spissene de siste årene. Ser du frem til å spille sammen med Torres?
- Han har vært en åpenbaring siden han kom til Premier League. Han var helt enestående i fjor, også i EM med Spania. Det er vanskelig å forlate Tottenham med noen av de spillerne de har - som Dimitar Berbatov - men Torres er trolig den beste spissen i verden akkurat nå. Forhåpentligvis kan vi spille mange kamper sammen, og gjøre det bra.

Ser du på deg selv som hengende spiss, en som kan spille bak for eksempel Torres?
-  Jeg ser på meg selv som hengende spiss. Jeg kan spille ute på kanten, være en link og spille i hullet. Man blir alltid dømt etter antall scorede mål som spiss. Jeg har alltid scoret mange mål. Forhåpentligvs kan jeg fortsette med det her i Liverpool.

Var muligheten for å spille i Champions League avgjørende?
- Jeg har bare spilt i Champions League-kvalifiseringen tidligere. Det er hele pakken. Jeg har alltid ønsket å komme hit, men ja, Champions League og muligheten til å vinne ting er en viktig faktor.

Du er 28 år. Er du på ditt beste?
- Ja, jeg tror det. De siste fire årene har vært store for meg. Jeg tror at jeg er på toppen. Jeg er i en god alder. Hvis jeg ikke hadde kommet til Liverpool nå, så ville den sjansen kanskje aldri ha kommet igjen. Det har fungert perfekt for meg, og det vil det forhåpentligvis bli i Liverpool.

Du scoret to mål mot Liverpool forrige sesong. Var det rart som Liverpool-supporter?
- Det er vanskelig. Jeg støtter Liverpool, men man må stenge slikt ute av hodet. Det er hyggelig å score foran The Kop. Nå ser jeg frem til å score foran The i Kop i rød drakt.

Liverpool møter Villarreal på onsdag, så Rangers i helgen. I en av disse kampene vil det vel være fint å debutere?
- Uansett hvem det blir mot så blir det fantastisk. Det er noe jeg ser frem til. Jeg bryr meg ikke om hvem det blir mot. Jeg ser bare frem til å ta på meg den røde trøyen og spille for Liverpool. Det er noe jeg alltid har drømt om. Noen ganger går drømmer i oppfyllelse.

Det har vært en fantastisk sommer for deg. Du giftet deg også.
- Ja, det har vært et fantastisk år for meg. Tottenham gjorde det bra og vant ligacupen, så giftet jeg meg og nå har jeg kommet til klubben jeg elsker. Jeg vil aldri glemme dette året.

Hva har du å si til Liverpool-fansen som selvsagt er begeistret over å se deg her?
- Jeg kan ikke vente med å ta på meg drakta. Forhåpentligvis ser de også frem til det. Jeg vil alltid gi 100% for denne klubben, forhåpentligvis score og skape mål