- Glem United-kampen

Ian Rush mener at Liverpools spillere er best tjent med å glemme helgens kamp mot Manchester United fortest mulig, og heller se frem mot Merseyside-derbyet på søndag.

Liverpool-legenden Ian Rush oppfordrer i dag alle røde til å legge Manchester United-kampen bak seg, og heller rette fokus mot helgens Merseyside-derby.

- Everton kommer til Anfield for et av de viktigste lokalderbyene på årevis på søndag, og Liverpool har den perfekte anledning til å komme tilbake på vinnersporet. Alt gikk galt mot United. Spillere man normalt kan stole på var bare en skygge av seg selv, og ingen kan argumentere mot at United var verdige vinnere, skriver Rushy i sin spalte i Liverpool Echo.

- Spillernes respons på nederlaget på Old Trafford er hva som er viktig nå. Det hjelper ingen å synes synd på seg selv. Man må bare jobbe enda hardere, og sørge for å rette opp inntrykket neste gang man får sjansen.

- Det faktum at Liverpool har to poeng mer enn Everton kan vise seg å bli en viktig faktor. Det betyr at Everton må gå for seier. De kan ikke bare legge seg bakpå og forsvare seg, slik de gjorde i lange perioder i fjorårets Anfield-derby.

- Jeg tipper kampen blir spilt i et skyhøyt tempo, som vanlig, men dersom tempoet skulle bli lavere tror jeg Rafael Benitez sitt mannskap vil dra mest nytte av det. Nøkkelen ligger i å glemme alt om United-kampen, og konsentrere seg om å ta de tre poengene mot Everton. Klarer Liverpool det, vil det bli vanskelig for Everton å ta igjen fem poeng på naboen på dette stadiet i sesongen.

Rush trekker frem Jose Reina, Jamie Carragher og Steven Gerrard som eksempler på spillere som ikke spilte opp mot sitt beste på Old Trafford. Nå håper og tror den gamle toppscoreren at trioen vil slå tilbake mot Everton.

Tror Lucas får sjansen
Han mener også at Javier Mascherano kun har seg selv å takke for at han ble utvist på søndag. Rush tror suspensjonen dette medfører nå åpner døren for Lucas Leiva til helgens lokaloppgjør.

- Dersom du allerede har fått gult kort, kan du ikke tillate deg å begynne og krangle med dommeren. Men det gjorde Mascherano. Jeg har dog en del sympati med ham, ettersom han bare prøvde å forsvare lagkamerat Fernando Torres, som ble offer for hardhendt behandling fra Rio Ferdinand og Paul Scholes. Men det hadde vært bedre om han hadde latt de andre spillerne, som ikke hadde gult kort fra før, ta seg av diskusjonen med dommeren.

- Det er et slag i ansiktet for Liverpool at de må klare seg uten Mascherano i by-derbyet. Han har vært en av lagets beste spillere denne sesongen, og hans spill er perfekt egnet til lokaloppgjør som dette.

- Nå vil trolig Lucas få sjansen til å erstatte ham. Det er opp til ham å spille så bra at han fortjener å fortsette selv når Mascherano har sonet ferdig sin straff.