- Greit å være frustrert når du blir byttet ut

Rafael Benitez synes det er greit at spillere som blir byttet ut viser sin frustrasjon over managerens valg. Likeså at spillere som sliter benken ønsker mer spilletid.

Robbie Keane var tydelig misfornøyd med å bli byttet ut i lørdagens ligakamp mot Bolton, og Ryan Babel har i helgen uttrykt frustrasjon over lite spilletid. Rafael Benitez sier til Liverpool Daily Post i dag at han bare er glad for slike reaksjoner.

Siden £20M-overgangen fra Tottenham i sommer har Keane vært involvert i 20 kamper for Liverpool, men har kun fullført 90 minutter ved to anledninger. Lørdag ble han tatt av banen for 14. gang på de 16 kampene han har startet.

- Når vi ligger i toppen av tabellen må spillere akseptere at de blir byttet ut dersom det er best for laget. Det var en tøff avgjørelse, for Robbie jobbet veldig hardt, men kampen endret helt tydelig karakter etter pause, og passet bedre til Fernandos spillestil, sier Benitez om årsaken til at han byttet ut Keane til fordel for Torres.

- Vi vet Robbie er en veldig, veldig god proff, og han ønsker å spille 90 minutter i alle kamper. Men spillere må respektere avgjørelsene våre, da vi kun gjør det som vi mener er best for laget. Men selvsagt skal en spiller være skuffet når han blir byttet ut. Det er hva du ønsker å se.

- Responsen må imidlertid alltid være at man arbeider enda hardere i neste kamp. Slik må det være i et vinnerlag. Du må konkurrere om plassen din, og det er positivt. Robbie vet at jeg setter laget foran enkeltspillere, så jeg trenger ikke å snakke med ham om byttet.

- Denne sesongen ser vi ut til å være i stand til å vinne kamper selv om vi ikke spiller særlig bra. Atmosfæren i troppen er veldig bra, og selvtilliten er på topp. Folk snakker hele tiden om at det er viktig å få en god start, hvor viktig denne delen av sesongen er, og hvor viktig julen er. Vi får se hvordan vi ligger an etter jul, men det er åpenbart at vi har startet mye bedre denne sesongen.

- Spillerne gjør det bedre, fordi de vet at andre lag frykter oss. Nå er det viktig å forbli i toppen. Vi har bedre spillere nå. Troppen er mye sterkere. Spillerne på banen er gode, men det er også de på benken.

- Kampen mot Bolton ble helt annerledes etter pause. I første omgang klarte vi å holde ballen i laget og det ble slått mange pasninger. I andre omgang spilte Bolton mer lange baller og var fysisk tøffere. Dermed klarte vi ikke å spille et kontrollert pasningsspill. Vi måtte slå langt i bakrom, og med Fernandos fart ble det farligere med ham på banen. Han er alltid en trussel i slike situasjoner, fordi han er rask og kan komme seg igjennom på egen hånd.

- Det er fortsatt mye rom for forbedringer. Steven Gerrard spiller fortsatt ikke opp mot sitt beste, og det gjør heller ikke en del av de andre spillerne. Og Torres er ikke i form ennå. Men dersom Torres nå holder seg skadefri fremover, vil han bli mye bedre. Mascherano er på vei fremover, og det er Stevie også. Vi har mange muligheter.