«I'm a legend»

”I am Legend” stammer fra filmen med Will Smith i hovedrollen hvor han prøver å drepe et forferdelig virus som truer menneskeheten. Og nettopp ett virus er det vi kan kalle det som har rammet vår kjære fotballklubb Liverpool helt siden en rosenrød maidag i 1990. Hvilken manager er i stand til å ”drepe” det?

Sesongen 1990-91 sto for døren, og Liverpool skulle forsvare ligatittelen. Det ble et rotterace mot Arsenal, og i februar 1991 taklet ikke daværende manager Kenny Dalglish presset og kastet inn håndkledet. Graeme Souness var mannen som skulle overta skuta, og med han kom vel kanskje også "viruset" vil mange mene.

Roy Evans prøvde å samle sammen den knuste strukturen i laget og hadde en formidabel jobb fremfor seg, mens "De røde djevlene" i øst begynte å sanke trofeer på løpende bånd. Evans klarte å skape ett offensivt lag, men forsvarspillet var hans akilleshæl.

Det er mye vi som elsker laget Liverpool kan takke Mr. Evans for. Da tenker jeg mest på å avle frem spillere som McMananaman, Fowler, Owen, og ikke minst kjernen i dagens lag, nemlig Carragher og Gerrard.

Når Roy Evans måtte forlate sin post, så skulle franskmannen Gerard Houllier være enerådig manager.

Houllier kunne kanskje ha smykket seg med statusen legende. For med 3 cuptitler i 2000/01 sesongen, og fylte på med Charity Shield, UEFA Supercup  og en sterk andre plass i ligaen sesongen etter var optimismen enorm foran neste sesong. Dette skulle bli sesongen hvor de Røde fra Merseyside tok ligagullet tilbake til Anfield. Det begynte helt fantastisk med solid ligaledelse, men en skjebnesvanger oktoberdag skulle komme. Da gjestet nemlig Leeds Anfield og tok en tidlig ledelse som sto seg til pause. Og her startet dramatikken. Houllier måtte til sykehus med brystsmerter. LFC kom tilbake og utlignet, men viruset hadde fått overtaket og nedturen for Liverpool i ligasammenheng var i gang, igjen. Sitter med en følelse at hvis Houllier hadde trukket seg fra jobben med hensyn til egen helse, så hadde legendestatusen vært upåklagelig.

Så er det vår venn Rafa Benitez. En spanjol som hadde laget gull av gråstein i Valencia. Han er en slags fotballens svar på Magnus Carlsen (sjakkspiller). Jeg mener utvilsomt at dette er mannen som bør få det til. Han har muligens fått til en motkur mot viruset. For vi tar innpå konkurrentene sakte, men sikkert. I fjor hadde vi som kjent minst ligatap av alle, men alle de hersens uavgjorte kampene ødela det meste. Derfor var kampen mot Portsmouth et bevis på at tingene går vår vei foreløpig. Dette er en kamp Liverpool hadde spilt uavgjort i fjor.

Spørsmålet er om Liverpool "tåler" å lede en tabell. Klubben har ikke siden 80-tallet taklet et favorittstempel. Premier League virker som blir hardere og hardere å vinne hvert år, og utviklingen går i et rasende tempo.

Sir Alex Ferguson har satt seg som ett mål om å gå forbi Liverpool i antall ligamesterskap før han gir seg. Det kan fort hende at han klarer det, men også viktig å tenke på at da må Man. Utd inn i en ny vanskelig æra med ny manager, og det kan bli lenge før de får stablet seg på bena igjen. Men jeg vil for alt i verden IKKE håpe at han klarer å ta oss igjen. Vi vil og skal være ?Kongen på Haugen? der. Derfor bør dette bli sesongen hvor vi finner motkuren og dreper viruset en gang for alle. Svaret får vi i mai, og alle vi med rødt hjerte håper den maidagen blir like rosenrød som i 1990. For da kan Rafa bekrefte overskriften: "I am Legend".

Walk on, with hope in your heart alle trofaste Liverpoolfans!