- Ikke det virkelige Liverpool

Fernando Torres mener at det røde laget man har sett de siste ukene ikke er representativt for hva mannskapet til Rafa Benitez står for. Nå ser han fram til tette kamper mot Inter.

I et intervju med sin landsmann Guillem Balague, for The Times, uttrykker Fernando Torres takknemlighet for at han har blitt tatt så godt i mot på Merseyside, litt forundring over at de røde har mistet formen på nyåret, og forbauselse over at Rafael Benitez mottar så mye kritikk for sin roteringspolitikk.

Foran en kveld hvor Liverpools supportere mer enn noen annen vil se mot ?El Nino? som frelseren som kan bidra med en avgjørende scoring eller to, gir toppscoreren et innsyn i hvordan han har etablert seg på Anfield.

- Werk, sier Torres til Balague da sistnevnte ber Fernando uttale arbeid på engelsk. Kanskje ville "weerk" vært enda nærmere for de som kjenner dialekten på Merseyside, men det er nærme nok scouse til at folk vil glise gjenkjennende. Liverpools nr.9 har tilvendt seg til livet på den nordvestre kyst av England som en fisk til vann.

- Mine anstrengelser har vært minimale, sier hovedpersonen selv om det faktum at han tilsynelatende brukte minimalt med tid på å etablere seg.

- De virkelige anstrengelsene kom fra folk i klubben. De ønsket meg velkommen med åpne armer, og gjorde alt lettere slik at jeg kunne konsentrere meg om å spille fotball. Jeg behøvde ikke å bekymre meg om å få meg et hus, en bil, en språklærer, slike små men viktige detaljer. Mine lagkamerater fikk meg til å føle meg som om jeg hadde vært her hele livet. Jeg har virkelig trives etter at jeg kom hit.

- En angriper vokser hvis han har spillere som kan fore en med pasninger mange av oss ikke en gang prøver på. Steven Gerrard er en av dem. Han kan se både åpningen og hvor spilleren skal løpe, sier Fernando om sin kaptein.

- Jeg nyter fordel av den direkte fotballen som spilles her. Det er ikke like mye pasningsspill og ballinnehav som du vil finne i Spania. Du behøver ikke 30 berøreringer for å komme inn i straffefeltet. Her spilles det inn en cross eller det blir skutt etter fire eller fem trekk. Det er flere muligheter å komme en mot en eller to mot to, og hva som ofte avgjør en kamp er ikke hvor mye arbeid et lag har lagt ned men kvaliteten på spillerne. Mot de beste lagene må du ha disiplin og arbeide hardt, men mot lagene under oss er den avgjørende faktoren kvaliteten på spillerne.

- Det virkelige Liverpool er det som imponerte tidlig i sesongen. Vi må greie å holde det nivået lenger. De som greier det vil kjempe om ligatittelen, og de som ikke gjør det må kjempe for å vinne cuper.

- Vi er et vanskelig lag å spille mot, men vi har gitt fra oss for mange poeng. Vi vant ikke en eneste ligakamp i januar. Vi kan finne tusenvis av unnskyldninger, men det vil være for lett. Spillerne burde ha gjort det bedre.

- Vi har tapt poeng i kamper hvor de tre beste ikke har gjort det. Det har vært ganger hvor vi har følt oss overlegne, men ikke greid å avgjøre kampene.

- Problemet er at folk sa at vi skulle vinne Premier League i år. Det er en fremgang, og jeg synes ikke det er en dårlig sesong. Ved starten av sesongen ønsket vi å vinne alt, men du blir tvunget til å forandre målsetning.

- Vi har en manager som har en filosofi som folk kjente til før han kom hit, og som han har hatt suksess med. Det er veldig fristende å skylde på rotering for alt som går galt. Det er ikke et problem for oss. Liverpool har vunnet Champions League og FA-Cupen med rotering. Det er normalt å hvile spillere. Spillerne ønsker det ikke, men det er manageren som bestemmer. Hvis alle aksepterer at det er veien framover, da er det ikke noe problem for stemningen i troppen.

- Selv på trening, alle synes veldig fokuserte, sier Torres før kveldens viktige kamp. - Oppgjøret mot Inter vil bli hardt, men veldig severdig. Jeg tror ikke det vil bli mange scoringer og alt vil bli avgjort i returen. Nøkkelen er hvor effektive angriperne er. De pleide å si at Zlatan Ibrahimovic ikke var en stabil målscorer. I denne sesongen har kritikken stilnet. Han er en av formspillerne i Europa.