- Ingen dårlig sesong

Liverpools manager mener semifinale i Champions League og topp fire i Premier League verken er en fantastisk eller dårlig sesong. Rafa gjentar at han fortsatt samarbeider med eierne.

Det blir 4.plass for Liverpool i Premier League 2007/08, uansett resultatene i de to siste ligakampene mot Manchester City og Tottenham. Naturlig nok ble det derfor ikke så mye prat om selve kampen mot City på dagens pressekonferanse, men heller om situasjonen i Liverpool pr. i dag og fremover. Da var Rafa blant annet innom forholdet til klubbens eiere, Peter Crouch, og unge spillere.

- Hvis du analyserer skikkelig, er en plass blant de topp fire i Europa en meget stor prestasjon, slår Rafael Benitez fast. - Å bli blant de fire beste i England, når du tar med i betraktningen at finalistene i Champions League er Chelsea og United, da er ikke det dårlig. Vi sikter alltid etter å vinne noe her. En sesong hvor du blir blant de fire beste både i Europa og England er derfor ikke fantastisk, men det er heller ikke en dårlig sesong.

- Hvert år må vi prøve å forbedre troppen. Jeg har tidligere sagt at troppen nå er mye bedre enn da jeg kom hit. Vi kan bli bedre, vi vet hvilke svakheter vi har, slik at vi vil prøve å rette på det.

- Jeg leser om mange navn og ulike spillere i pressen. Jeg leser også om mine egne spillere, men jeg har ingen kommentarer til det. Vi vil bare fortsette å arbeide.

Det siste svaret var på et spørsmål om Gareth Barry, som Aston Villa senere har bekreftet at Liverpool har lagt inn et bud på. Skeptikere har vært usikker på både budsjett og handlekraften til LFC i det neste transfervinduet, med en mildt sagt lite oversiktelig eiersituasjon, men det at de røde nå aktiv prøver å sikre seg nye spillere tyder på at ledelsen fortsatt er i stand til fungere selv om Hicks og Gillett krangler så busta fyker. Det bekrefter også Rafa.

- Vi har snakket sammen tidligere, og jeg har informert på en tidligere pressekonferanse at vi holder kontakten. Vi arbeider sammen og vi vil prøve å gjøre fremskritt, er managerens kommentar på hans arbeidsforhold med amerikanerne.

- Det kan være at en spiller eller to forlater klubben til sommer, men du vet aldri helt. Det er klart at vi har gode spillere, og kanskje vil andre klubber være interessert i dem.

- Vi har tilbudt Peter Crouch en ny kontrakt, så han kjenner til situasjonen og alt annet er spekulasjoner. Vi ønsker å beholde ham.

- Vårt mål er å vinne de to neste kampene og ta seks poeng. Vi vil prøve å vinne, og jeg vil analysere min tropp etter de siste treningsøktene. Vi ønsker å vinne slik at vi vil benytte store navn, og hvis vi ønsker å bruke unge spillere vil vi bruke unge spillere.

- Det er viktig å vinne den siste hjemmekampen. Supporterne har vært utrolige gjennom hele sesongen, slik at dersom vi kan spille bra og score noen mål, og vinne, vil det være veldig bra.