- Insua kan få en sjanse

Rafael Benitez antyder at unggutter, bl.a. Emiliano Insua, kan få mulighet til å vise seg fram i sluttkampene i ligaen. Yossi Benayoun kan bli en joker. Liverpools manager fyller 48 år i dag.

I et intervju med klubbens webside sier Rafa at en spiller som Yossi Benayoun kan bli en joker mot slutten av sesongen, da israelerens kreativitet kan tilføre laget noe annerledes. Manageren innrømmer samtidig at han er litt overrasket over hvilken enorm suksess Fernando Torres har hatt, når man nå fokuserer både mot en semifinale i Champions League og minimum fjerdeplass i ligaen. Skulle den mye omtalte fjerdeplassen sikres før sesongen er over, antyder manageren at det er aktuelt å gi noen av de unge reservelagsspillerne en sjanse, og han nevner spesielt Emiliano Insua.

- Yossi Benayoun er en annen type spiller som vi kan benytte. I noen kamper som vi ikke greier å kontrollere og ikke greier å skape særlig mye mot lag som ligger dypt og kompakt, da behøver du spillere med kreativitet. Yossi kan gi oss det. Han kan slå pasninger og score mål. Han har scoret ti mål, som er et bra antall for en midtbanespiller, men kanskje det kan bli enda flere i ukene som kommer.

- Andriy Voronin har vært skadet, men nå er han så å si helt klar igjen. Han startet sesongen bra og det var godt å se ham på scoringslisten igjen. Hvis han i likhet med Yossi kan score flere mål innen sesongen er ferdig vil det være veldig bra for oss.

- Vi må ha to seire til for å være helt sikre på å få fjerdeplassen i ligaen. Det vil også avhenge av andre lag, men vi må sørge for å fortsette å vinne kamper slik at vi er helt sikre.

- Det er viktig at vi sikrer fjerdeplassen så fort som mulig, slik at vi kan fokusere på Champions League. Hvis ikke, okay da må bruke troppen og prøve å være sterke i begge turneringer.

- Alle forventet at en ny angriper skulle score mange mål, men 30 er enormt i England, sier Rafa om Fernando Torres. - 30 mål er utrolig, og jeg er litt overrasket.

- Foran kampen mot Fulham vil vi ta en vurdering, og vi vil også ha Chelsea i tankene. En plass blant topp fire i ligaen er imidlertid virkelig viktig for oss og vi vil ha nok energi til også å spille mot Chelsea på tirsdag. Chelsea vil ha noe mer tid siden de spiller mot Everton på torsdag, men energien kan av og til også sitte mer i hodet enn i beina.

- Det kan være en mulighet, men da må vi vinne mot Fulham, sier Benitez på spørsmålet om det kan være aktuelt å gi unge spillere en sjanse mot slutten av sesongen.

- Jeg er fornøyd med Emiliano Insua på reservelaget denne sesongen, men han er fortsatt en unge spiller. Han er imidlertid i fremgang og jeg tror han kan være et av navnene for fremtiden. Han kan være et alternativ mot slutten av sesongen.

Gratulerer med dagen, Rafa!