- Investeringer legges på is

Usikkerhet rundt stadionbygging og eierforhold bidrar til at investeringer på Liverpools ungdomsakademi ikke gjøres og planer blir liggende urørte.

Det er ingen overdrivelse å si forholdene rundt Liverpool FC fortsatt er turbulente. Klubben har en manager og daglig leder som stadig må skvære opp, det er usikkerhet angående om hvor mye eiere snakker med hverandre og om hvor mye de snakker med Rick Parry og Rafael Benitez.

Det går rykter om at andre finansielle krefter står klare til å prøve å kjøpe ut Tom Hicks og George Gillett ved den første og beste anledningen. En anledning som kanskje kan komme når amerikanerne tidlig på nyåret må gi nye garantier for at man har midlene som skal til for å gjennomføre byggingen av et storslått stadionanlegg i Stanley Park.

I første omgang har man blokkert en overgang for Gareth Barry, da man vurderte spilleren for dyr, og fansen venter i spenning en uke før transferslutt hvorvidt og eventuell i hvor stor grad Rafael Benitez får muligheten til å sikre seg en forsterkning til før deadline.

Situasjonen på Anfield er uoversiktelig, for ikke å si kaotisk, noe som også gir ringvirkninger til den øvrige driften i klubben. Daglig leder på Liverpools ungdomsakademi, John Owens, kan fortelle til liverpool.no at investeringsplaner på anlegget i Kirkby har ligget på is i månedsvis fordi det ikke blir gitt klarsignal fra høyeste hold.

- Vi har en plan liggende om å utvide vår innendørshall, hvor vi skal bygge en ny gymsal under banen. Der skal det også være et nytt medisinsk senter og noen øvrige kontorer. Over spillearenaen ønsker vi en kantine og en balkong hvor foreldre og andre kan oppholde seg under kamper og trening, sier Owens.

- Kunstgressbanen som vi har ute har ikke blitt fornyet på 11 år, så vi ønsker å modernisere den med det siste som er på markedet.

- Nå ligger imidlertid alle slike prosjekter av litt størrelse på vent med den usikre situasjonen som er i klubben med bygging av ny stadion, eierskap og så videre. Store investeringer legges derfor på is så lenge ting er litt ubekvemme i Liverpool FC, for å si det på den måten.


Det vil være et stort intervju med John Owens i The Kopite nr.2, som vil være ute blant medlemmer av LFCSCSB i slutten av september.