- Jeg har stor respekt for Alonso

Lucas Leiva har den siste tiden holdt Xabi Alonso ute av laget. Men i et intervju i dag forteller brasilianeren at han fortsatt har stor respekt for spanjolen, og mye og lære av ham.

Lucas Leiva har henvist Xabi Alonso til reservebenken de siste kampene, og i går spilte spanjolen reservelagskamp mot Manchester United mens Lucas forberedte seg til kampen mot Bolton kommende helg. Brasilianeren mener likevel at han fortsatt har mye å lære av nettopp Alonso.

Lucas har spilt fem strake kamper for Liverpool nå, mens Alonso bare har figurert i startoppstillingen i en av disse. Det har overrasket mange.

- Jeg vet at jeg må spille bra i alle kamper hvor jeg slipper til, for å beholde plassen på laget. Gerrard, Alonso og Mascherano er alle meget gode spillere. Jeg lærer mye av dem, ettersom de har så mye rutine. Spesielt Gerrard og Alonso, som begge har vunnet Champions League, sier 21-åringen i et intervju med liverpoolfc.tv.

- Jeg er fortsatt ung og vet jeg har potensial til å kjempe om en plass på laget. Liverpool hentet meg hit, og folk i klubben har tro på meg. Jeg respekterer de andre spillerne, men jeg vil kjempe om en plass på laget, bebuder han.

Den unge brasilianeren opplever stadig at Rafael Benitez setter nye krav til ham.

- Rafa ber hele tiden om det lille ekstra. Han sier du hele tiden kan bli bedre, og kan spille bedre. Og det er sant. Han har tro på meg.

Den tidligere Gremio-spilleren er nå i stand til å gjennomføre intervjuer på engelsk, og det illustrerer hvor raskt han har funnet seg til rette på Merseyside.

- Jeg lever livet på samme måten som i Brasil - veldig avslappet. Jeg liker å oppholde meg hjemme, og går sjelden ut. Været om vinteren er stort sett det samme som jeg er vant til, selv om nettene er lengre her. Men jeg liker Liverpool og alle prøver å hjelpe meg.

Fabio Aurelio har vært spesielt behjelpelig med å akklimatisere landsmannen.

- Fabio har vært min viktigste støttespiller, ettersom vi snakker samme språk. Men alle har hjulpet meg mye. Men har jeg hatt et problem, har jeg ringt Fabio. Men nå snakker jeg engelsk ganske bra, så nå kan jeg ordne ting selv.