- Kanskje min beste landskamp

Xabi Alonso storspilte mot Hellas, og kan ha gitt manager Luis Aragones hodebry før han skal ta ut laget til kvartfinalen mot Italia.

De som mener det ikke er riktig å la Xabi Alonso gå til Juventus til fordel for Gareth Barry fra Aston Villa, vil ha fått vann på mølla hvis de så spanjolen i aksjon i EM i går kveld. Xabi løp, taklet, skjøt og slo pasninger i en slik grad at de fleste mente han var banens beste spiller, inkludert UEFA og TV2. Selv innrømmet også spilleren at det kanskje var hans beste landskamp, og at han vil være klar til en kvartfinale mot Italia på søndag.

- Det vil bli vanskelig å komme inn på laget når en vet hva spillerne har prestert tidligere i mesterskapet, slo en beskjeden Xabi fast etter 2-1 seieren mot Hellas. 

- Uansett hva som skjer, så vil jeg være klar til å spille. Jeg synes vi gjorde en god kamp, men jeg vet ikke om dette var min beste landskamp. De fleste som spilte har ikke vært med regelmessig, slik at vi må være godt fornøyd med dette. Det viser at hele troppen er god nok.

- Vi vet det vil bli hardt, de er regjerende verdensmestere, sier Alonso før møtet med italienerne. - Tradisjonelt har Italia det alltid vrient i gruppespillet, men de holder bestandig distansen. Vi er alle klare til kamp.

En sjelden skuddvillig Alonso var nære på med et forsøk fra egen banehalvdel i første omgang, slik han er blitt kjent for i Liverpool med et par spektakulære langskudd. Han hadde også et par knallperler som gikk like utenfor, før han nesten hadde scoret turneringens mål med en kanon på innsiden av stolpen fra nesten 30 meter.

- Jeg prøvde å gjøre det for Spania denne gangen. Det var nærme, men jeg vil prøve igjen, ikke være redd for det, gliste Xabi da han ble spurt om forsøket fra egen halvdel.

Dette var hva Gérard Houllier, på vegne av UEFA, hadde å si om innsatsen til Alons
- Vi syntes Alonso spilte på et høyere nivå enn de andre, når det gjaldt å vinne ballen og i sitt pasningspill. Han kunne ha scoret et fantastisk mål. Vi synes han hadde en beroligende effekt på et lag som var nytt og uerfarent, og vi mener han var banens beste spiller.