- Kanskje verdens beste

Fernando Torres sparer ikke på superlativene når han beskriver sin lagkamerat Steven Gerrard. Kapteinen selv mener at han og hans lagkamerater må ta frem sitt aller beste i Milano.

44 av 96 mål
Fernando Torres ble kåret til månedens spiller for februar nylig, og sammen med Steven Gerrard herjer de to helrøde med sine motstandere om dagen. De to stjernene har for eksempel scoret 44 av Liverpools 96 mål denne sesongen.

Fernando sier til Liverpool Echo at han kanskje har verdens beste fotballspiller for øyeblikket som partner, og at han stortrives å spille sammen med scouseren.

- Jeg er alltid glad for å kunne spille sammen med store spillere, sier Torres.

- Hvis du spiller med en som Stevie, som kanskje er den beste spilleren i verden, da kan det bare være til nytte for deg.

- Han er en glimrende pasningspiller og han kan score mål. Han er utrolig.

- Jeg var fornøyd med hva jeg viste mot Newcastle og mye av årsaken er at jeg trives å spille sammen med Stevie.

- Jeg tror Stevie også er komfortabel med meg og vi må nå prøve å spille slik hele tiden. Det viktige er imidlertid ikke hvorvidt om jeg eller Stevie scorer, det hele dreier seg om å vinne kamper.

- Laget er det viktigste. Det dreier seg ikke om de individuelle. Jeg gjør bare min jobb, og det samme gjelder for Stevie.


Gerrard advarer
Den eneste gangen Liverpool har gitt fra en ledelse på to mål i Europa er nettopp da man vant 3-1 mot Inter i 1965, men måtte gi tapt med 0-3 i returen. Nå er man favoritter før en nytt klassisk møte med Inter i Milano. Steven Gerrard vegrer seg imidlertid for å ta noe for gitt på forhånd, og hevder at man må spille opp mot sitt absolutt beste for å avansere på bekostning av de italienske mesterne.

- Inter Milan er et topplag og vi vet at det blir en vanskelig oppgave å gå videre, sier Steven før avreisen tidlig i dag.

- Trolig må vi prestere sesongbeste for å greie det. Hver enkelt spiller må kjempe om hver ball og vise at vi er desperate etter å bli blant de åtte som er i kvartfinalen.

- Vi kan ta selvtillit med oss fra kampen mot Anfield. Jeg vet at folk kanskje snakker om utvisningen, men selv før den så vi ut som det beste laget og satte dem under stort press.

- Vi kan imidlertid ikke gå ut å tenke på at vi leder med 2-0. I våre tanker vil det være 0-0 og at vi behøver å gjøre en majestetisk innsats for å avansere.

- Hvis vi reiser dit for å forsvare oss vil det være et farlig spill, og noe vi ikke har råd til. Hvis vi sitter tilbake kan de få en heldig scoring, en avgjørelse i deres favør og ting kan bli vanskelige, slik at det er viktig å være positiv.

- Jeg har virkelig tro på at vi greier det. De er et topplag, men jeg føler at vi også har et godt lag. Vi har en sterk statistikk i Europa og hvis vi spiller som vi kan er vi vanskelige å slå.

- Vi vet at vi vil sende ut en klar melding til de andre lagene hvis vi kan slå ut de italienske mesterne.