- Kun topplag vinner på dårlige dager

Robbie Keane mener det er en gode vane å vinne fotballkamper på dårlige dager, og poengterer at det kun er topplag som har den evnen. Nå ser iren frem til sin første europacupkveld på Anfield.

Robbie Keane mener at Liverpool har utviklet en vane med å vinne på dårlige dager, noe som nykommeren tror kan bli viktig i jakten på ligatittelen. Iren innrømmer at gårsdagens 2-1 seier over Middlesbrough på ingen måte kom som følge av godt spill, men poengterer at det er viktig å vinne kamper som dette inntil man finner formen.

- Fotball handler om å vinne kamper, og da spiller det ingen rolle hvordan du spiller så lenge du har tatt de tre poengene når du går av banen, sier spissen til liverpoolfc.tv.

- Når vi ikke spiller så bra som vi vet vi er i stand til, og likevel oppnår resultater, er det et varemerke på et godt lag. Når vi virkelig begynner å spille bra vil vi da ha selvtillit og vil dermed fortsette å plukke poeng. Jeg er sikker på at vi vil kjempe i toppen av tabellen, legger han til.

Keane mener ellers at Liverpools første scoring i går må krediteres Jamie Carragher og ikke bokføres som et selvmål slik enkelte medier har gjort.

- Dersom jeg hadde gjort det målet hadde jeg definitivt hevdet at det var min scoring. Det er sikkert. Ballen gikk i retning mål, og da er det den som har avfyrt skuddet som bør krediteres. Ingen vet om ballen ville ha gått direkte i mål, men det var uansettt veldig viktig å få den scoringen på det tidspunktet. Det ga oss blod på tann, og Stevie gjorde en flott scoring på overtid.

Gårdagens oppgjør var Keanes første offisielle kamp på Anfield, og angriperen innrømmer at det var en spesiell kamp for ham.

- Det var fint å få sin første offisielle kamp på Anfield, men til slutt var det kun de tre poengene som var av betydning. Alt handler om å vinne, og jeg har funnet meg til rette nå, så jeg fokuserte på å ta de tre poengene.

- Det var egentlig en frustrerende kamp. Middlesbrough gjorde det vanskelig for oss, og må få kreditt for det. Mange lag vil komme til Anfield og forsøke å gjøre det samme som de gjorde, ved å spille med mange mann bak ballen hele tiden.

- De prøvde å ta oss på kontringer og scoret på et godt skudd av Mido. Men vi viste karakterstyrke ved å komme tilbake. Det er hva gode lag gjør, og vi viste viljestyrke med våre to sene scoringer.

Keane har fortsatt ikke scoret for sin nye klubb, men det bekymrer ham ikke nevneverdig. I stedet legger han vekt på at samarbeidet med Fernando Torres nå begynner å finne sin form.

- Jeg synes vi jobbet godt sammen i denne kampen, og jeg følte det var moro å spille. Du blir selvsagt glad når du vinner kamper, men jeg synes også vi fant hverandre bedre og forhåpentligvis klarer vi å utvikle samarbeidet ytterligere.

- Jeg er ikke så alt for bekymret over at jeg ikke har gjort mål ennå. Folk prater hele tiden om det, og virker mer bekymret enn jeg er. Jeg vet scoringene vil komme, og så lenge laget vinner er det alt som betyr noe for alle som er involvert.

På onsdag venter nå returkampen mot Standard Liege i Champions League-kvalifiseringen, og Keane krysser fingrene for at de røde når gruppespillet.

- Vi har vunnet to kamper av to mulige i ligaen, og mer kan du ikke kreve. Nå ser vi frem til onsdagens kamp mot Liege. Vi vet hvor viktig det er å komme med i gruppespillet i Champions League. Jeg ser frem til min første europacupkveld på Anfield, og forhåpentligvis avanserer vi slik at jeg får oppleve flere slike kvelder, avslutter han.