- Kuyt var vår bestemann

Rafa Benitez hyller Dirk Kuyt som Liverpools beste i går kveld. Skuffet Wenger mente Arsenal ble snytt for straffespark. Hicks gratulerte Benitez med et godt resultat. Duo vil ikke spille for 0-0.

Rafael Benitez hyller arbeidsmauren Dirk Kuyt etter at de røde klarte 1-1 på Emirates Stadium i går kveld. Nederlenderen gjorde det viktige bortemålet, og virket å være over alt på banen. Scoringen var for øvrig Kuyts sjette i Champions League denne sesongen, og han er dermed Liverpools toppscorer i turneringen.

- Kuyt var vår bestemann i denne kampen. Han løp og løp, og løp. Dersom vi skulle ha spilt en ny kamp rett etterpå ville han fortsatt å løpe. Han jobbet knallhardt hele tiden, og støtter sine medspillere, uttaler Benitez til Press Association.

Nå ligger alt til rette for et nervepirrende returoppgjør på Anfield kommende tirsdag.

- I andre omgang ble vi tvunget tilbake, ettersom Arsenal kjørte alle mann i angrep. De er et meget godt lag, så vi måtte forsvare oss med alle midler. Vi måtte ligge dypt, forklarer manageren.

- Det var viktig for oss å få en tidlig utligning rett etter at de tok ledelsen. Hadde vi ikke klart det, kunne det fort ha blitt 2-0, og dermed ville oppgjøret ha vært over.

- Det er alltid viktig å gjøre bortemål i Champions League, og nå har vi den fordelen at vi skal spille på Anfield foran våre egne fans i returkampen. Klarer vi å gjøre mål i den kampen, vil det bli vanskelig for dem. Vi er i en god posisjon, men det blir likevel vanskelig å gå videre. Arsenal er et lag som er kapable til å score også på bortebane. Arsene Wenger vil nok fortsatt hevde at Arsenal er favoritter til å gå videre, men han vet at det vil bli minst like vanskelig for dem som det vil bli for oss. Ingenting er avgjort ennå, avslutter Benitez.

Wenger: - Det var et klart straffespark
Arsenal-manager Arsene Wenger var ikke særlig fornøyd med den nederlandske dommeren Pieter Vink etter gårsdagens batalje i nord-London. Franskmannen mente at hans lag ble snytt for et opplagt straffespark da det virket som Dirk Kuyt dro ned Alexander Hleb i feltet midtveis i andre omgang.

- Vi var uheldige i flere situasjoner. For det første skjønner jeg ikke hvordan ballen ikke gikk i mål da den traff Bendtner som sto på målstreken. Og så var det dette soleklare straffesparket som vi burde ha hatt. Dommeren sto godt plassert like ved. Slikt har skjedd oss flere ganger nå, og er vanskelig å akseptere. Dommeren var bare fem meter fra Kuyt, og unnlot likevel å dømme straffespark. Av og til er dommere dårlig plassert, men det var ikke dommeren denne gangen. Og det er 100% sikkert at dette var en forseelse som kvalifiserte til straffespark, uttalte en skuffet Arsenal-manager.

- Jeg har ikke snakket med dommeren, men avgjørelsen er vanskelig å forstå. Det var skuffende at kampen endte 1-1. Vi fikk til det spillet vi ønsket, og alt i alt hadde vi sjanser nok til å vinne kampen. Liverpool skapte lite, la han til.

Benitez på sin side, mente at straffesparket ikke var så klart som Wenger vil ha det til.

- Jeg har sett repetisjoner av situasjonen, og det er ikke opplagt at det er straffespark. I Premier League ville det ikke ha blitt dømt straffe. Situasjonen var ikke opplagt nok.

Wenger kunne ellers opplyse at Robin van Persie ble igjen i garderoben i pausen fordi han sliter med en muskelskade i låret. Nå er hollenderen tvilsom til de to neste oppgjørene lagene i mellom.

- Van Persie har problemer med en muskel. Vi får se hvordan det går. Han har trolig slått opp igjen sin gamle skade. Det virker å være den samme lårskaden som tidligere.

- Utligningen satte oss ut litt. Det var tøft rent mentalt å få den i trynet. Vi gjorde først mål selv, og så slapp vi inn ett rett etterpå. Det føltes som et lynnedslag for hele laget. Vi mistet roen og ble nervøse. Det var en vanskelig kamp, fordi Liverpool forsvarte seg så bra. Dirk Kuyt fungerte nesten som en høyreback nummer to i andre omgang. De forsvarte seg så dypt at det ble vanskelig å finne rom. Vårt lag har gitt mye av seg selv den siste tiden, og det kunne man se. Jeg kan ikke klage på innsatsen. I en kamp som dette blir det ikke skapt 20 sjanser. Du skaper 4-5. Det gjorde vi. Det er imidlertid synd at vi slapp inn et mål på den ene sjansen Liverpool hadde, avsluttet Wenger.

Gratulasjoner fra Hicks
Liverpool-eier Tom Hicks var til stede på Emirates, sammen med blant annet sønnen Tom junior. Klubbens andre eier, George Gillett, kom aldri på kampen på grunn av at hans fly fra Colorado ble kansellert grunnet et forferdelig snøvær.

Dette var den første Liverpool-kampen på tre måneder for Hicks, og etterpå var han svært fornøyd med laget.

- Jeg møttet Hicks etter kampen, og han gratulerte meg med en vel utført jobb, fortalte Benitez til reportere etter kampen.

- Vi kan ikke spille for 0-0
- Vi er fornøyd med resultatet, men ikke med spillet. Vi vet vi kan bedre, uttalte målvakt Pepe Reina til pressen etter gårsdagens kamp.

- Vi må gå til returkampen med et brennende ønske om å vinne. Vi kan ikke tenke på at det holder med 0-0, og spille for det, mener han.

Landsmannen Xabi Alonso, som faktisk spilte sin første Champions League-kamp for sesongen i går, er enig i at Liverpool må tørre mer på Anfield enn de gjorde på Emirates.

- Vi spilte ganske konservativt i denne kampen, og vi vet at det er mye som gjenstår før jobben er fullført. Vi forventer en vanskelig returkamp, og vi må spille intelligent for å håndtere dette, uttaler han.