- Kveldens kamp er ekstra viktig

Xabi Alonso mener at kveldens kamp er ekstra betydningsfull, fordi Aston Villa har like mange poeng som Liverpool og utgjør en trussel i kampen om en plass i neste års Champions League.

Xabi Alonso håper på en rekke med hjemmeseire i ligaen utover vinteren og våren, og krysser fingrene for at de røde starter med å slå Aston Villa i kveld.

- Vi har ikke råd til å avgi flere poeng, spesielt på Anfield foran våre egne supportere, sier han til Liverpool Echo.

Ved årsskiftet 2006/07 hadde Liverpool kun avgitt fire poeng på hjemmebane, etter uavgjortkamper mot Blackburn og Portsmouth. Denne sesongen avga man like mange poeng i de tre første hjemmekampene. Ved årsskiftet hadde man avgitt hele 9 poeng på hjemmebane, og nå er man oppe i 13 avgitte hjemmepoeng.

- Jeg aner ikke hvorfor hjemmeformen vår har vært så svak. Alle spillerne pratet om at vi måtte forbedre oss på bortebane før sesongen startet. Men denne sesongen har vært helt motsatt av forrige. Vi hadde ikke forventet å avgi så mange poeng på hjemmebane. Jeg vet ikke hvorfor det har blitt slik, sier Alonso.

- Det blir stadig vanskeligere å vinne kamper i Premier League, men det er ingen unnskyldning. Det er forventet at Liverpool skal vinne, spesielt på hjemmebane. Jeg finner ingen god grunn til at det ikke skjer. Faktum er at resultatene ikke har vært så gode som vi hadde forventet, og vi må jobbe for å bli bedre i fremitden.

Alonso tror ikke det blir noen lett oppgave mot Aston Villa i kveld. Begge lagene står bokført med 39 poeng før kampen, og den er dermed veldig viktige med tanke på kampen om fjerdeplassen som gir kvalifisering til Champions League.

- Dette kan bli en veldig betydningsfull kamp for begge lag, avhengig av kamputfallet. Vi må gjøre en god kamp og score noen mål, slik som vi gjorde mot Luton på tirsdag. Det var flott å gjenvinne litt selvtillit mot Luton. Noen av våre gutter gjorde gode individuelle prestasjoner, så det er fint med tanke på Villa-kampen. Villa har et godt lag, så dette blir ikke enkelt.

- Vi har vært gjennom en rufsete periode, men forhåpentligvis er den bak oss nå. Vi ønsker å vinne ligakamper igjen. Det er hva vi behøver, og vi må begynne så fort som mulig. Vi må tette luka opp til tetlagene, men det blir vanskelig ettersom Chelsea, Arsenal og Manchester United gjør det så bra.