- LFC må lære å spille mot mindre lag

Pepe Reina mener at problemet til de røde i ligaen er at de sliter mer mot fysiske og mer direkte motstandere enn hva de andre topplagene gjør. Landslagsoppdrag for Leto og Insua.

Kjent keepernavn
I et intervju med journalisten Guillem Balague forteller far og sønn Reina om sine karrierer som toppkeepere. Miguel Reina ble to ganger kåret til den beste keeperen i Spania, og hadde nær vunnet Serievinnercupen med Atletico Madrid, mens sønnen Pepe som kjent tapte finalen i Champions League med Liverpool i fjor og har nå tre ganger på rad fått trofeet for å ha sluppet inn færrest mål i Premier League.

Her er noe av hva spanjolene hadde å fortelle:

Miguel Reina
- Pepe er en av de tre beste keeperne i verden. Det kan høres ut som skryt fra min side, men når en er så gammel som meg gjør det ikke noe å si det offentlig.

- Det er tøft å se på sin sønn spille, spesielt når han bekler en slik utilgivelig posisjon. Du kan spille godt i 90 minutter, gjøre en tabbe og alt folk husker er den tabben. Uten å gå for langt tilbake gjorde Pepe fem-seks gode redninger i siste kampen mot Manchester United, men prøvde å bokse ballen ved en anledning og det ble feil. Etterpå husket alle ham for den feilen.

- Anfield er imponerende. De har et annerledes syn på fotball. Respekten, folkene, kunnskapen til fansen er noe helt annet enn hva vi er vant til. Jeg skulle ha betalt for å spille der. Vi burde lære av dem i Spania.

- Jeg spilte i en finale i Serievinnerucupen, og det jeg huskes for er et mål som jeg slapp inn. Alle husker den scoringen, men ingen minnes at jeg ikke hadde sluppet inn et slikt mål gjennom hele turneringen inntil da. Vi spilte mot Bayern (for Atletico Madrid) i 1974, og det var i realiteten landslaget til Tyskland som rett etterpå vant VM. Det var 30 sekunder igjen og jeg gjorde min første feil.  Vi ga fra oss en stor sjanse. (red: midstopperen til Bayern, Schwarzenbeck, scoret med et langskudd og utlignet til 1-1. I omkampen vant Bayern 4-0).

- Den eneste virkelige forskjellen siden jeg spilte er at keepere nå må benytte beina. Ellers må en keeper ha en god evne til å posisjonere seg, ha smidighet, være årvåken, hurtig, modig og aldri nøle. Det aller mest viktige er at man har gode reflekser og god teknikk.

- Jeg ønsket at Pepe skulle bli keeper. Det er ikke noe en far heller vil ennå se sine drømmer bli realisert gjennom sine barn, men det har kommet til gjennom hardt arbeid og innstilling. Han har ikke fått noe gratis.

- Alt går bra for ham i Liverpool. Jeg er sikker på at han savner sola og sine venner, men det går så mange fly i dag at det i realiteten ikke er noe problem.



Pepe Reina
- Jeg er stolt av å ha det navnet jeg har. Det er et privilegium å ha en slik far, som både er som en venn og en erfaren lærer som har vært involvert i fotball på toppnivå.

- Jeg var aldri så heldig at jeg fikk se ham spille, men etter hva jeg forstår er jeg nokså lik ham i bevegelsene. Han skal ha vært mer smidig og intens enn meg. Kortere, men raskere og mer eksplosiv.

- Vi har spilt på tidspunkt hvor Iribar, og i mitt tilfelle, Iker Casilles var de dominerende keeperne i Spania. Du må bare være tålmodig og håpe at din mulighet kommer.

- Kveldene på Anfield er spesielle, og det å spille i Champions League med Liverpool er alltid spesielt. Det at du reiser og trener på motstanderens bane dagen før kamp; store opplevelser.

- Forskjellen med å spille i Europa og i Premier League er at den fysiske forskjellen er så stor i England. Et lag som spiller med teknikk og korte pasninger må også kjempe mot lag som spiller mer direkte og slår lange baller. Det er vanskeligere å forsvare seg mot og gir en annen taktisk utfordring. Det er hva som har skjedd med oss i Premier League, og vi har ikke helt nådd til topps. Over ni måneder er det vanskelig å konkurrere med de tre andre topplagene, som er veldig sterke og spiller mot mindre lag som slår lange baller. Hvis du spiller i Champions League er du på lik linje fysisk og taktisk og, takket være Benitez, kan du gjøre det godt.

- Spania er mitt hjem, mitt land. Jeg har venner og familie der, og det er mye jeg savner. God mat, vær, en herlig levestandard - selv livsfilosofien er helt annerledes. Når det gjelder selve sporten, savner jeg ingenting. Det er et privilegium å spille fotball i England.


På ungdomslandslaget

Sebastian Leto og Emiliano Insua er blitt kalt opp til Argentina U23, som skal spille en treningskamp mot Katalonia på Nou Camp 24.mai. Kampen er del av forberedelsene som Argentina gjør foran OL i Beijing.