- Lucas er ikke til salgs

En rekke klubber i Spania og Italia skal ha ønske om å kjøpe Lucas Leiva fra Liverpool. Men manager Rafael Benitez insisterer på at den lovende brasilianeren ikke er til salgs.

Liverpool-manager Rafael Benitez avslører i dag til Liverpool Daily Post at flere europeiske klubber har forhørt seg om muligheten for å få kjøpe Lucas Leiva. Men spanjolen bedyrer at han slett ikke akter å selge den lovende brasilianeren, som han mener besitter de samme holdningene som Steven Gerrard. Benitez mener at midtbanespilleren som har startet de fem siste kampene kan spille en betydelig rolle for Liverpool i fremtiden.

- Vi har mottatt bud på Lucas, men har takket nei fordi vi ønsker å beholde ham. Flere klubber har forhørt seg om ham, både italienske og spanske. Kanskje så mange som 10 klubber i La Liga. Det dreier seg om gode klubber i Spania, men også klubber i Italia som har tilbudt enda mer penger, forteller manageren.

Han trekker frem Lucas sin mentale styrke som en av spillerens fremste egenskaper.

- Lucas var kaptein på Gremio og Brasil U21. Han har to seniorlandskamper. Han har veldig gode holdninger, og er en kvalitetsspiller. Han er veldig profesjonell og fokusert. En fantastisk spiller, oppsummerer spanjolen.

- Dersom vi får et straffespark kan Gerrard ta den, men Lucas kan også ta den. Han er veldig mentalt sterk.

- Han elsker fotball. Hans onkel (Leivinha) spilte for Atletico Madrid. Han er som sagt veldig fokusert og en utrolig god proff. Da han kom til klubben måtte han forbedre engelsken sin kraftig, og han fikk ikke spille til å begynne med. Jeg snakket med ham, og han sa at det var i orden, og at han gjorde fremskritt. Han lærer hele tiden, og da jeg kjøpte ham trodde jeg faktisk at han ville være i stand til å spille i store kamper som den mot Inter allerede i sin første sesong, avslutter Rafa.