- Min beste kamp i rødt

Lucas fornøyd med egen prestasjon. Hardt arbeid gjelder fremover. Keane og Riera måtte beskyttes. Høydepunkter på abcnyheter.no. Tottenham med sterkt comeback mot Arsenal.

Lucas Leiva spilte fra start for andre gang i en ligakamp denne sesongen da Portsmouth ble beseiret 1-0. Midtbanespilleren er meget godt fornøyd med egen opptreden på Anfield i går, men mener Liverpool må ta en kamp av gangen.
- Vi er glade fordi vi vet at etter store kamper som den mot Chelsea så kan noen lag slappe litt av, men laget viste besluttsomhet til å holde det gående, sier Lucas til liverpoolfc.tv.

- Det var vanskelig fordi Portsmouth kom hit bare for å forsvare seg og satse på kontringer, men vi var tålmodige. Vi hadde stort balleinnehav, så jeg synes vi fortjente å vinne.

- Det er godt å være tre poeng foran på toppen av tabellen, men vi vet at vi ikke kan dvele for mye ved denne seieren.

- Vi må fortsette å jobbe hardt. Vi må fortsette å ta en kamp av gangen. Vi vet hvor vanskelig det er å vinne Premier League, men vi må fortsette lik.

Lucas synes han spilte sin beste kamp i rødt mot Portsmouth.
- Jeg føler at jeg har funnet meg til rette i engelsk fotball. Jeg kan spille mye hurtigere i kampene nå. Jeg kom innenfor straffefeltet og hadde noen muligheter til å score mot Portsmouth. Jeg er glad, og jeg forsøker å bli bedre hver dag.

- Jeg tror dette var min beste opptreden for laget.

Rullering grunnet hardt kampprogram
Kampprogrammet er tett om dagen, og Rafael Benítez hadde valgt å gjøre fire endringer i startoppstillingen mot Portsmouth sammenlignet med laget som ble sendt på banen mot Chelsea. Lucas Leiva, Jermaine Pennant, Ryan Babel og Sami Hyypiä erstattet Javier Mascherano, Albert Riera, Robbie Keane og Daniel Agger.
- Når vi spiller enda en kamp om tre dager, og deretter Champions League neste uke, så må vi benytte ulike spillere og friske ben, forteller Rafael Benítez til Liverpool Daily Post.

Manageren forklarte hvorfor Robbie Keane og Albert Riera startet på benken.
- Keane og Riera hadde noen problemer. De var litt slitne. Vi ønsket å beskytte dem.

Steven Gerrards straffescoring etter 75 minutter ble kampens eneste mål.
- Seieren var viktigere enn prestasjonen. Etter seieren mot Chelsea var det viktig å få tre poeng. Jeg kan ikke huske Pepe hadde et eneste skudd å redde. Ok, vi vant kampen på et straffespark, men vi hadde andre sjanser, uttaler Rafa til Liverpoolfc.tv.

- Vi dominerte i første omgang og kontrollerte kampen. Vi hadde sjanser og gjenvant ballen hurtig. 2. omgang var mer åpen, Mot slutten ble vi litt nervøse fordi de spilte lange baller mot Crouch.

Adams skylder ikke på Diop
Straffesparket kom som følge av at Papa Bouba Diop handset helt umotivert foran hodet til Sami Hyypiä.
- Jeg skyldte ikke på Diop etterpå. Jeg ga ham min mening, uttaler Tony Adams til Setanta Sports.

- Jeg sa bare at Sami Hyypiä hadde kommet løs fra ham, en meter unna, og han fikk panikk. Men han måtte likevel få ballen bak Englands nummer én, så Papa burde ha fått kroppen i mellom. Jeg forsøkte heller å være teknisk med ham enn å kaste en tekopp.

Abcnyheter.no med høydepunkter
Høydepunkter fra Liverpool-Portsmouth ligger nå tilgjengelig på abcnyheter.no.

Tottenham viser form
Liverpool møter Tottenham borte på lørdag. Nord-London-klubben har fått et løft etter at Harry Redknapp overtok managerjobben. På søndag kom sesongens første ligaseier, mot Bolton, og i går tok de ett poeng mot Arsenal.  Spurs lå under 2-4 da kampuret viste 89 minutter, men to scoringer, den siste tre minutter på overtid, sørget for poengdeling.
-  Send Liverpool innpå. De vil komme til The Lane for å få et resultat, men de vil finne ut at laget mitt vil gi dem kamp, forteller Harry Redknapp til Setanta Sports.

- Å få et poeng her når det så ut som vi ikke ville få noe, har gitt spillerne et skikkelig løft.

- Nå er de virkelig ovenpå. De vil ikke trenge noe motivasjon fra meg når de møter Liverpool.