- Mitt beste år

Torres beskriver 2008 som det beste året i karrieren. Han er stolt av å ha havnet på 3.plass i avstemningen til Ballon d'Or. Største skuffelsen var å ikke komme til Moskva. Han beundrer Gerrard.

Fernando Torres er glad for å havne på tredje plass i kåringen av Europas beste fotballspiller, eller Ballon d'Or som det offisielt heter. 24-åringen har hatt en en femragende sesong for klubb- og landslag. Plassen på podiet betyr mye for spissen. Han regner 2008 som sitt beste år som profesjonell fotballspiller.

- Å bli verdsatt gjør meg stolt. 2008 har vært et ekstraordinært år for meg både personlig og kollektivt. Som en konsekvens må jeg takke mine lagkamerater på Liverpool og Spania for deres bidrag og hjelp, så jeg hadde behov for dem til å nyte dette herlige øyeblikket, skriver Torres på sin hjemmeside ifølge Setanta Sports.

- Jeg ønsker å kjempe om Ballon d'Or år etter år, og jeg ønsker å gjøre det bedre i 2009. Dette har vært mitt beste år som profesjonell fotballspiller. I tillegg er denne prisen en massiv belønning som forplikter meg til å fortsette å jobbe med min rehabilitering.

- Vi var klar over at stilen min ville passe i Premier League. Vi kan være fornøyd grunnet min tilpasning til laget og turneringene. Vi kom nesten til Champions League-finalen. Det var synd vi ikke kom til Moskva.


Torres beundrer Gerrard
Steven Gerrard kom på tiende plass i avstemmingen til Ballon d'Or. Torres beundrer imidlertid måten Gerrard klarer å være blant de beste gang på gang.

- Gerrard er det beste eksempelet å se på. Det tøffeste er ikke å nå toppen, men å forbli der. Gerrard gjør det. Han har ikke vunnet en pris når han har fortjent det mer enn andre, men hvert år er hans navn på listen over de beste spillerne.

Torres mener at Cristiano Ronaldo fortjente å vinne Ballon d'Or i år.

- Cristiano har vært den beste dette året. Han vant nesten alt - Premier League, Champions League og Golden Boot. Og Messi opplevde en flott sesongslutt.