- Mye står på spill

Liverpool-legenden Tommy Smith mener det er helt essensielt at Liverpool slår Everton på søndag, skal fjerdeplassen sikres. Barca-president med sans for Rafa.

Liverpool-legenden Tommy Smith ser frem til helgens Merseyside-derby.

- Disse kampene er noe for seg selv. Lagenes formkurve betyr ingenting i disse kampene. Det handler om flaks, dommerens avgjørelser og hvem som ønsker å vinne mest, sier han i sin spalte i dagens Liverpool Echo.

Smith mener det nå står mer på spill enn til vanlig, ettersom kampen også handler om en plass i neste års Champions League.

- Seier er helt essensielt for Liverpool. Det vil gi dem fem poengs forsprang foran vanskelige bortekamper mot Arsenal, Birmingham, Fulham og Spurs, slår han fast.

- Karer som Steven Gerrard og Jamie Carragher vet, som scousere, alt om disse derbykampene. De vil være beredt til å ofre alt. Jeg håper de andre med røde drakter er det samme, og skjønner hvor viktig denne kampen er, legger han til.

- Det vil være en lettelse for Everton-manager David Moyes at Javier Mascherano er suspendert. Mye står og faller på hvem som blir argentinerens erstatter. Om det blir Steven Gerrard eller Lucas Leiva som får den defensive rollen. Uansett er det viktig at Liverpool benytter vingene til å få strekk i Evertons forsvar. Man har ikke råd til å ta lett på denne oppgaven. Klarer ikke Liverpool å vinne denne kampen, kan det bli Everton som tar fjerdeplassen.

Barca-presidenten ønsker seg Rafa
De spanske avisene El Mundo Deportivo og Marca hevder i dag at Rafael Benitez står øverst på Barcelonas ønskeliste dersom katalanerne bestemmer seg for å kvitte seg med Frank Rijkaard i sommer.

Barca-president Joan Laporta vurderer nå nederlenderens stilling, etter at Barcelona har slitt med å holde tritt med Real Madrid denne sesongen, og Benitez skal altså være mannen presidenten anser som den perfekte erstatter. Direktørene Ferran Soriano og Marc Ingla skal imidlertid foretrekke Jose Mourinho som en eventuell arvtager for Rijkaard.

De spanske avisene hevder at det er Laportas meninger som tillegges mest vekt i styret, og de hevder dermed at Liverpool-manageren nå seiler opp som førsteønske. Om Barcelona virkelig gjør alvor av trusselen om å sparke Rijkaard, avhenger nok mye av hvordan katalanerne avslutter sesongen, både i den spanske ligaen og i Champions League.