- Ny situasjon for oss

Liverpool har ikke særlig erfaring med å lede Premier League. Laget må håndtere situasjonen. Tålmodig er stikkordet. Motstanderne vil legge seg bakpå på Anfield.

Rafael Benítez mener de røde må lære seg kunsten å være ligaledere. Det er en ny erfaring i Rafael Benítez' regjeringstid. Tidligere sesonger har de røde ligget bak de beste og kjempet om 4.plass og Champions League-kvalifisering. Under Benítez lå man på topp to uker i september i fjor og kun én dag tidligere i sesongen. Liverpool har ikke ledet med tre poeng tidligere, noe de gjør nå.
- Uttrykket jeg har lært i England er at vi må holde beina plantet på jorda. Det er nøkkelen for oss nå, uttaler Rafa til Liverpool Daily Post.

- Vi må lære å være tålmodige, lære å håndtere situasjonen vi befinner oss i.

- Spillerne kjenner situasjonen vi er i, hvordan håndtere er enkelt.

- Alle må forholde seg rolige, ta seg tid under kampene, med føttene godt på jorda.

Rafael Benítez vet at Liverpool står overfor motstandere som vil komme til Anfield for å forsvare seg.
- Lag vil forsøke å forsvare seg mot oss, få oss til å angripe. Nå må vi vise at vi kan håndtere et slikt utgangspunkt.

- Nøkkelen er ordet tålmodighet. Vi må gjenvinne ballen hurtig når vi taper den, og vise større ro. Mot Portsmouth prøvde vi å gjøre ting for fort, for ofte med én ballberøring. Vi må innse at vi har 90 minutter å vinne en kamp. Vi må være tålmodige.

- Vi må ha selvtillit og gi beskjed om at vårt mål er å forbli på toppen.

- Spillerne må ha troen i hver kamp. Noen ganger kan det være vanskelige situasjoner som mot Portsmouth.

- Vi har bevist at vi kan komme bakfra og vinne kamper. Nå vet vi at vi kan vinne kamper som den mot Portsmouth, der motstanderen forsvarer seg i lange perioder.

- Alle må være tålmodige. Vi er på toppen. Lag vil komme til Anfield for å forsøke å forsvare seg. Det er viktig at vi holder på ballen, kontrollere kamper og forhindre kontringer.

- Det var vanskelig for Gerrard. Han så sliten ut, og de mann-til-mann-markerte ham. Det var ikke enkelt, men vi kunne bruke Yossi Benayoun og Albert Riera på kantene etter sene innbytter. Det forandret kampen.