- Pepe er best i PL

Liverpools keepertrener Xavi Valero mener at han arbeider med den beste målmannen i bransjen. Kampanje for å hedre Billy Liddell.

- Reina har ingen svake sider
I et langt intervju med Liverpools hjemmeside mener keepertrener Xavi Valero at Pepe Reina er den beste keeperen som spiller i Premier League og en av de beste i verden.

Her er noe av hva spanjolen hadde å fortelle:

- Vi kommer til Melwood kl 08.00 på en vanlig treningsdag, og etter frokost og forberedelser starter treningen kl 10.30. Jeg begynner da å arbeide med keeperne, og noen ganger også med keeperne på reservelaget etter at førstelaget er ferdig. Etter vi vært ute på feltet analyserer vi den foregående kampen eller forbereder oss på den neste, eller går igjennom tidligere eller kommende treninger.

- Vi prøver å involvere keeperne så mye som mulig sammen med laget, men har naturlig nok også spesialtrening. Vi prøver å gi hver enkelt så individuell trening som mulig for at de skal utvikle seg.

- Pepe Reina er for meg uten tvil den beste keeperen i Premier League. Pepe er en av de beste i verden. Han har også fordelen av å være en leder med en sterk personlighet. Han trener virkelig hardt og er alltid fokusert. Han er en av de mest komplette keepere som finnes da han har alt som skal til. Han er god i feltet, god på streken, god en mot en, god med føttene. Han har ingen svake punkter.

- Dette gjør min jobb vanskeligere da det er vanskelig å få ham bedre, men vi jobber med små detaljer og det er en utfordring for oss begge.

- Nå arbeider jeg ikke bare med Pepe, men også de andre keeperne Diego Cavalieri, David Martin (lånt ut til Leicester), Dean Bouzanis og Peter Gulacsi. Vi har høy kvalitet på keeperne i Liverpool og selv om du ikke spiller vil du ha betydning for laget. Den som er på benken vil spille i FA-Cup og Ligacup, og være klar til å kunne spille i Premier League eller Champions League.

- Angel Vales og Dave McDonough arbeider hardt med å analysere våre motstandere. Vi får mye informasjon fra dem som vi gir videre til spillerne. Som keeper, vil Pepe og de andre også se på mange kamper og studere angripere.

- Jeg kom hit etter å ha blitt intervjuet i etterkant av at Jose Ochotorena forlot klubben. Jeg har tatt mine kurs i Spania og Rafa ringte til meg. Under intervjuet prøvde jeg å fortelle hva jeg synes om keepertrening og hva jeg mente å kunne tilføre et lag. Rafa ga meg tillit og det er jeg glad for.


Vil ha statue eller minnesmerke
En kampanje har skaffet 17000 underskrifter til støtte for Billy Liddell, og som vil bli sendt den skotske nasjonalforsamling med ønske om et minnesmerke for Liverpools avdøde legende.

Det er ønske om at det vil bli reist en statue i hans hjemby Townhill, nær Dunfermline. Mest trolig vil det likevel bli et minnesmerke i form av en varde med påskrift.

Spilleren som dominerte etterkrigsårene på Anfield i en slik grad at man en periode kalte de røde for Liddellpool, var imidlertid en beskjeden genteman som også gjenspeiler seg hos hans enke Phyllis.

- Vi føler at et tradisjonelt minnesmerke vil være veldig passende, er beskjeden fru Liddell har gitt til Bill McCulloch i Townhill.

- Billy var en gammeldags gentlemann som fungerte som en rollemodell gjennom hele sitt liv.

Det har også vært en aksjon for at Billy skal få sitt navn i skottenes ?Hall Of Fame?. En avgjørelse angående dette er ventet i september.

Billy Liddell er hedret med en minneplakett på Anfield.