- PL er verdens vanskeligste liga

CL-triumfen i 2005 skapte skyhøye forventninger. Liverpool blir stadig bedre, men andre lag har også fremgang. Rafa håper å i fansen noe tilbake for støtten han har fått. Barnes tror på maks 3. plass.

Rafael Benítez innrømmer at det er vanskelig å leve opp til forventningene som ble skapt etter Liverpools Champions League-triumf i Istanbul i 2005.
- På mange måter ble ting vanskeligere fordi forventingene ble så høye, uttaler Rafafel benítez til The Times.

- Så vant vi UEFA Super Cup og FA-cupen påfølgende sesong. Plutselig sa alle: "Ok, neste skritt vil være Premier League-tittelen". Men når man ikke vinner den, sier folk: "Oh, du klarer ikke å ta neste steg", selv om vi kanskje er på neste nivå, men fordi lagene rundt oss viser fremgang også, så virker det ikke slik.

- I noen henseender er vi kanskje vår egen verste fiende, men jeg foretrekker å ha det problemet - å snakke som en Champions League-vinner. Folk prater om at vi ikke har vunnet ligaen på 18 år, men det var 21 år siden klubben sist hadde vunnet Serievinnercupen.

Rafael Benítez vant i Istanbul med et lag han stort sett hadde arvet fra Gerard Houllier. Mens troppen til Rafa blir stadig sterkere, så har han problemer med nå samme høyder som i debutsesongen.
- Det er klart at vi går i riktig retning og at vi har fremgang. Vi har fått opp noen unge spillere som vil bli viktige, mens de med erfaring finner seg til rette. Det kan bli en veldig god sesong for oss.

- Nøkkelen er å ikke si at vi kan vinne tittelen. Det er klartt at det er den vanskeligste ligaen i verden å vinne. Se på Champions League-finalen forrige sesong. Den var mellom Chelsea og Manchester United, som er på toppen av tabellen i England.

- Alle kan se at laget og troppen blir bedre hvert år, og at vi er mye bedre. Vil det være nok til at vi vinner ligaen? Det er det store spørsmålet fordi det avhenger av de andre lagene også.

- Jeg kan ikke kontrollere hva United, Chelsea eller Arsenal gjør. Hvert år forsøker jeg å gjøre de riktige tingene, men det gjør de andre også. Kommer det til å være nok? Jeg vet ikke.

Chelsea har byttet manager, Arsenal har mistet mange spillere og United har et hektisk spilleprogram før jul med UEFA Super Cup og klubb-VM på programmet.
- Vi har ingen stor fordel, uttaler Rafa.

Med forrige sesong sterk preget av bråk på styrerommet, så forteller Rafa om viktigheten av å fokusere på det om skal skje på banen.
- Det er viktig for alle lag å fokusere utelukkende på det som skjer på banen. På den måten får man det beste ut av hver spiller. De har ikke noe som distraherer, eller de leser ikke alltid dårlige nyheter om klubben. Den beste måten for alle klubber er ikke å skape særlig mange dårlige nyheter.

Rafa uttaler igjen vår overveldet han er over den fantastiske støtten fra supporterne.
- Siden jeg kom hit, har fansen vært utrolig. De har støttet meg 100%. Det kan være tilsvarende i andre klubber, men denne er veldig spesiell. Det er forskjell. Da jeg hadde problemer forrige sesong, var supporterne helt  fantastiske mot meg. Jeg må gjøre mitt beste hver dag for jeg har et ansvar å gi noe tilbake til dem.

Benítez innrømmer overfor The Mirror at han ikke var klar over hvilken stor oppgave som lå foran ham da han tok over managerjobben i juni 2004.
- Da jeg kom, visste jeg kanskje ikke hvor stor jobb det ville bli, men straks på innsiden så lærer man litt etter litt om klubben som ingen vet.

- Vi fikk 82 poeng, noe som er rekord for Liverpool, og det ga oss kun en 3.plass. Standarden har økt kraftig, og vi må jobbe for å holde oss der.

- Det har gått saktere enn vi liker fordi de andre er så sterke, men forrige sesong var den beste troppen vi har hatt, og i år kan det bli bedre.

- Det har ikke vært ideelt fordi vi har måttet hente in kanskje syv eller åtte spillere hvert år, og det kan ikke hjelpe deg til å vinne ting.

- Troppen som vi hadde i starten, hadde ikke veldig høy verdi. Denne troppen er på linje med verdien a vde andre topplagene. Vi har brukt mye penger, men vi har også solgt mye. Nettoen er mindre enn for de andre store klubbene. De har brukt penger for å hente inn til allerede sterke tropper der hvor vi har skapt en helt ny tropp.

- Nå er vi i en slik posisjon som vi alltid har ønsket å være i. Man kan si at det er et startpunkt, men vi har fordel av å ha lært av feil fra tidligere sesonger. Vi er på et annet nivå nå.

Barnes: - I år er 3. plass suksess
Liverpool har handlet inn Robbie Keane, men John Barnes tror likevel de røde må se langt etter en plassering blant de to beste i Premier League kommende sesong.
- Robbie Keane er det beste kjøpet klubben kunne ha gjort. Alle ønsker ham på laget. Han er sommerens kjøp, uttaler Barnes til PA Sport.

- Liverpool hadde behov for en spiss så Steven Gerrard kunne gå tilbake til sin favorittposisjon på midtbanen.

- Vi trengte en kreativ og hardtarbeidende spiss som kunne være link mellom midtbane og angrep. Robbie Keane er perfekt i den rollen.

- Jeg er sikker på at de (Liverpool) vil gjøre det bra, men jeg tror ikke de kommer til å vinne ligaen.

- Jeg tror at de er nærmere toppen, men det vil fremdeles stå mellom Manchester United og Chelsea. De er favoritter.

- På et tidspunkt var vi 30 poeng bak toppen, men forrige sesong var de bare 11 etter.

- Jeg tror vi ikke kan forvente at Liverpool bare blander seg inn der plutselig, noe fansen tror de kan klare.

- Man må være realistisk. Jeg tror det å nærme seg troppen og havne på 3.plass vil være en suksess.

Barnes hadde også håpet at Rafa fikk bedre støtte av eierne.
- Du ønsker alltid å se flere investeringer i klubben. Jeg er ikke annerledes. Vi får vente og se. Jeg ville like å se Gareth Barry i Liverpool. Han er en god spiller, men å kjøpe Keane var viktigere.

- Vi trengte en hengende spiss, men Barry er en god defensiv midtbanespiller. Han vil være prikken over i?en.