- Premier League er vanskeligst

I dag blir Rafa sitert på at en eventuell seier i Premier League vil være det største han har oppnådd som manager, da han mener tittelen er den vanskeligste å få has på.

Rafael Benítez blir i dag av Liverpools offisielle hjemmeside sitert på at en seier med Liverpool i Premier League vil stå frem som hans, til nå, største bragd som manager. Dette trass i at han vant Champions League med Liverpool i sin debutsesong, og som Valencia-manager tok innersvingen på mer pengesterke og glamorøse konkurrenter som Real Madrid og Barcelona i kampen om gullet i Spania.

På spørsmål om hvorvidt et Premier League-gull ville glitre klarere enn alt annet, uttalte spanjolen følgende:

- Ja, klart. Det er vanskeligere her enn i Spania, fordi topplagene bruker store, store penger.

I 2007/08-sesongen endte Liverpool elleve poeng bak seirende Manchester United i Premier League, og Benítez aksepterer det faktum at det vil være vanskelig å tette gapet opp til rivalen. Han er imidlertid sikker på at hans lag vil være bedre utrustet neste sesong, og tror kanskje at en topplassering kan være innen rekkevidde bare man holder følge med de ledende lag.

- Vi vil forsøke å gjøre vårt beste, og nøkkelen er for meg ikke å snakke om tittelen. Nøkkelen er å være i nærheten av toppen; å være utfordrere. Om vi holder oss i nærheten, tror jeg vi kan være kapable til å greie det.
 
- Det er en mulighet, helt klart. Vi kjenner våre svakheter, og våre styrker. Vi vet hvor vi behøver å forbedre oss, så vi skal forsøke å bygge et nytt lag med fokus på disse tingene.

Ved snakk om forbedringspotensial i feriemånedene, glir fokus gjerne over på hvilke nyervervelser som kan være interessante, og hvem som kan legges ut for salg. Rafael Benítez fremhever imidlertid viktigheten av å analysere tidligere feilgrep, og korrigere dem, som en annen nøkkel.

- Vi har analysert mangt og meget. For eksempel har vi sluppet inn mange mål etter dødball. Vi behøver å forstå hvorfor fordi sesongen før slapp vi inn seks, mens det nå var 16, enda vi har gjort noenlunde det samme. Dette er et felt vi kan forbedre.

- Vi må også sørge for at vårt lag fortsetter å score i åpent spill, og samtidig forbedre oss litt i forsvar. Vi har vært veldig gode i forsvar i tre eller fire år, men jeg tror vi trenger å forbedre oss enda litt dersom vi skal ende på tabelltoppen.

I sine videre analyser av den nylig avsluttede sesongen, tar Rafa med seg positive aspekter i sine betraktninger. Han mener god fotball ble produsert, og fremhever et par nøkkelspillere som har vært gode rollemodeller i så måte, samtidig som han antyder at tapet av Daniel Agger forstyrret høstsesongen.

- Vi startet bra forrige sesong, da vi hadde Agger og spilte bra. Men etter alle uavgjortkampene var det viktig å gjenvinne selvtilliten.

- Mot slutten spilte vi veldig bra, vant kamper, og produserte god fotball. Du kunne se forståelsen Gerrard og Torres imellom, men andre spillere scoret også mål. Vi har nå drivet inne før neste sesong, og nå må vi signere spillere i visse posisjoner.