- Rafa burde trådd varsommere frem

Jamie Carragher mener det var galt av Rafael Benítez å kritisere eierne offentlig. Manageren har nok feilbedømt maktposisjonen sin.

I Jamie Carraghers selvbiografi kommer det fram at midtstopperen ikke er begeistret for måten Rafael Benítez håndterte striden med Tom Hicks og George Gillett. 30-åringen mener at Benítez feilbedømte sin maktposisjon da han kritiserte eierne over manglende støtte på overgangsmarkedet etter tapet for AC Milan i Champions League-finalen 2007.
- I livet er det en grunnleggende regel om at man ikke går på jobb og langer ut mot sjefen.

- Rafas popularitet var slik at han må ha følt det var verdt å ta en sjanse, Hvis Hicks og Gillett sparket ham etter to Champions League-finaler på tre år, ville de møtt sterk motbør fra fansen.

- Rafa trodde at han argumenterte fra et sterkt ståsted. Mens jeg setter hans kritiske kommentarer på kontoen for skuffelse over å ha tapt finalen, så gjetter jeg at eierne ikke ville være så medfølende.

Carragher mener eierne ventet på et mer passende tidspunkt til å straffe Benítez. Manageren jobbet med å sikre seg spillere for januar 2008, og han ønsket å hente Kakha Kalazde fra AC Milan. Rafa fikk imidlertid beskjed om å fokusere på trenergjerningen frem til deres planlagte møte i desember.
- Jeg tror han mistenkte at en plan om å sparke ham allerede var på plass og at eierne holdt tilbake midler for hans erstatter.

- Kritikken kom opp igjen mot Newcastle to dager senere. Hicks brøt stillheten, på forsiden av en lokalavis, ved å be ham om å holde kjeft.

- Rafa må ha visst hvor nær han var ved å få sparken. I mine øyne prøvde alle å være smarte. De spilte et politisk spill med lite hensyn til hvor stor skade dette gjorde.

- Man behøver ikke å ta skittentøyvasken offentlig. Anfield begynte å ligne et vaskeri.