- Rafa må få ta ut det laget han ønsker

Fulhams rivaler i nedrykksstriden hisser seg ikke opp over tanken på at Liverpool kan komme til å hvile noen av sine beste spillere i helgen. De velger i stedet å fokusere på egne kamper.

Da Liverpool reiste til Craven Cottage med et tilnærmet reservelag og tapte 1-0 for snart ett år siden, bidro det til at Fulham beholdt sin plass i Premier League på bekostning av Sheffield United. Det fikk Blades-manager Neil Warnock til å gå fullstendig fra konseptene, og hissigproppen har visstnok fortsatt ikke tilgitt Rafael Benitez for at han hvilte spillere med tanke på Champions League-finalen.

På lørdag kan vi stå overfor en lignende situasjon. Altså at Liverpool mønstrer et tilnærmet reservelag med tanke på den nært forestående semifinalen i Champions League mot Chelsea. Fulhams nedrykksrivaler ser imidlertid ikke ut til å hisse seg opp over muligheten for at Liverpool roterer på mannskapet denne gangen. I alle fall ikke på forhånd.

Lagene som kan bli skadelidende av et poengtap for Liverpool på Craven Cottage er i første rekke Bolton, Birmingham og Reading.

Bolton-manager Gary Megson uttaler følgende til The Times:

- Jeg er klar over hva som skjedde i fjor, og det ble en del oppstyr rundt laget Rafa stilte med. Men dette er Rafas og Liverpools sak, ikke vår. Vi må sørge for å greie de resultatene vi ønsker. Det er ikke opp til meg å fortelle Rafa hvilket lag han burde benytte. Selv om han hviler et par spillere vil han fortsatt ha en fantastisk tropp å velge fra, og vil være i stand til å mønstre et eksepsjonelt bra lag.

Birmingham kan selv komme til å dra nytte av at Liverpool hviler spillere neste helg. De røde reiser som kjent til St Andrews bare dager før returen mot Chelsea. Men heller ikke Reading-manager Steve Coppell klarer å hisse seg opp over muligheten for at Fulham og Birmingham kan slippe å møte et toppet Liverpool-lag. Reading dro jo selv nytte av at Liverpool hvilte spillere foran den avgjørende gruppespill-kampen mot Marseille i desember, og vant 3-1 over de røde på Madejski Stadium.

- Jeg bryr meg ikke om hvilket lag Liverpool stiller med mot Fulham. Du stoler på ligaens integritet, og jeg ser ikke noen grunn til å tvile på dette denne gangen heller. Uansett hva som skjer, kan du ikke kritisere Rafa. Hans rotasjonspolitikk er jo berømt. Dersom vi vinner vår egne kamper, blir ikke dette tema en gang. Det er viktig at vi ikke begynner å forvente tjenester fra andre klubber. Vi må sørge for at vi oppnår de resultatene som kreves selv.