- Rafa vet hva som er best for denne klubben

Assistentmanager Sammy Lee har blitt veldig imponert over Rafa Benitez det halvåret de har jobbet sammen. Mascherano har savnet Rafa. Robben ville heller ha møtt Manchester United.

Assistentmanager Sammy Lee antydet på fredagens pressekonferanse at han har meget stor respekt for sin overordnede, Rafael Benitez. Den tidligere midtbanedynamoen gir uttrykk for stor beundring for det arbeidet spanjolen har gjort i Liverpool.

- Min rolle er å ha noen trøstende ord på lager til de spillerne som trenger det. Jeg kjenner ingen fotballspiller som ikke liker å spille. Jeg kjenner ingen spiller som trives med å sitte på benken. Men Rafa er manageren, og tar ut det laget som er best til enhver kamp. Han vil bestemme hvem som spiller, uttalte han på spørsmål om vrakingen av Robbie Keane til kampen mot Hull.

- Rafa er klar over hva som skjer rundt ham. Han hører supporternes ytringer i stereo. Men han vet hva som er best for denne fotballklubben og hva som er best for laget. Han vet hva som er den beste formasjonen til enhver kamp, uansett om vi skal møte Real Madrid eller Arsenal, la Lee til.

- Benitez har tatt denne klubben fremover. Det er det ikke tvil om. Det er bare å så på hvilken posisjon vi befinner oss i. Han har sine egne målsettinger, og er involvert i alt som skjer i klubben. Han er også veldig innovativ.

- Nitten år er alt for lenge å vente på et ligamesterskap i en klubb som denne. Vi kjenner statistikken, og vi vet hva vi prøver å oppnå. Vi dveler ikke ved fortiden, men ser fremover. Vi satser på å plukke så mange poeng som mulig, og forhåpentligvis gir det oss tittelen.

- Vi har aldri gitt noen falske løfter, men alle jobber utrettelig for å oppnå våre mål denne sesongen. Folk kan si hva de vil. Vi har våre meninger om hvordan vi skal spille, og hvordan vi liker at det spilles. Andre folk hever kanskje røstene mer. Det er opp til dem.

Mascherano har savnet Rafa
I et intervju med Mail on Sunday uttaler Javier Mascherano at denne uken har vært litt merkelig, uten Rafael Benitez på Melwood.

- Det har vært en merkelig uke. Annerledes. Vi har forberedt oss til en stor kamp, men har savnet sjefen. Vi er så vant til at han er der hele tiden, og at han hele tiden involverer seg i ting. Det har vært et tomrom der, uttaler argentineren.

- Vi ønsker ikke å skuffe ham mot Arsenal. Han elsker fotball så mye. Alle aspekter av spillet. Så vi vet at det har vært noe viktig som har holdt ham borte.

Mascherano mener at Arsenal er svekket fordi de lot Mathieu Flamini gå til AC Milan i sommer.

- Jeg må si jeg ble overrasket over at de lot Flamini gå. Han var fantastisk i fjor. Han løp mye for laget, noe du behøver i en defensiv midtbaneposisjon. Nå ser det ikke ut til at Arsenal har noen defensive midtbanespillere. Denilson og Fabregas er fantastiske spillere, men det tar tid å forme et partnerskap på banen. De tenker begge offensivt. For noen få år siden mente alle at man trengte to offensive midtbanespillere sentralt på banen, men i et moderne lag trenger du balanse, og flere og flere lag inkluderer en defensiv midtbanespiller. Claude Makelele har vært læremesteren i denne posisjonen, og nå er det mange spillere i England som gjør samme jobb.

Mascherano kommenterer også det faktum at Arsenal var ute etter Xabi Alonso i sommer.

- Jeg var i Beijing med Argentina når jeg leste at Xabi Alonso kunne forsvinne til Arsenal. Jeg var langt borte, så jeg visste ikke eksakt hvordan situasjonen var, men jeg ble overrasket og litt bekymret. Jeg er veldig glad for at Xabi fortsatt spiller for oss. Han er en fantastisk spiller, og det ville ha vært vanskeligere å møtt Arsenal med ham på deres lag. Han kom tilbake fra EM stinn av selvtillit etter Spanias seier, og har hatt en fantastisk sesong så langt.

Mascherano har som kjent blitt utnevnt til Argentinas kaptein av den ferske landslagssjefen Diego Maradona.

- Maradona vet alt om fotball. Han ser kamper fra alle land, og har enorme kunnskaper om de ulike lagene og de ulike landene. Han er ikke så ulik Rafa på den måten. Det var artig å se hvordan en stor spiller som Steven Gerrard var så glad for å møte Maradona. Men Maradona er også en stor fan av Steven Gerrard. Han mener Steven er en av de beste midtbanespillerne i verden.

Mascherano legger heller ikke skjul på at han heller ønsker å bli husket for gode resultater enn for fantastisk spill.

- Jeg ønsker heller å oppnå gode resultater og vinne titler enn å bli populær på grunn av flott spill. Jeg mener oppriktig talt at Liverpool ofte spiller god fotball, men kanskje folk liker Arsenal bedre på grunn av pasningsspillet deres. Statistikken viser imidlertid at vi er vanskelige å slå. Vi taper ikke mange kamper. Denne sesongen har vi tapt en i ligaen. Vi ønsker å kjempe mot de beste for å vinne ligaen. Dersom vi blir ligamestere, betyr det ingenting hvordan vi ble det. Ingen vil huske hvordan vi spilte om vi går til topps. Personlig liker jeg å se Barcelona best. De spiller den beste fotballen, og oppnår resultater i tillegg. I Liverpool må vi passe på å spille på den måten som gir oss best resultater.

Robben frykter Liverpool
Real Madrids Arjen Robben var ikke helt fornøyd med å trekke Liverpool i 1/8-finalen i Champions League.

- Liverpool er den vanskeligste motstanderen vi kunne få. Jeg ville heller ha spilt mot Manchester United. Liverpool jobber veldig hardt, og i tillegg er de et cuplag, ikke et serielag. De siste årene har de alltid nådd semifinalen eller finalen i Champions League, uttaler Robben til spansk presse.