- Reina er undervurdert

Rafael Benítez mener Pepe Reina er undervurdert som keeper i Premier League. UEFA vil innføre ny regel for å hindre at storklubbene snapper unge talenter.

Pepe Reina mottok i dag "Golden Glove" for tredje gang. Rafael Benítez mener at folk ikke er klar over hvor god Reina er fordi han spiller for et topplag. Motstanderen skaper veldig få sjanser mot Liverpool, faktisk har Liverpool hatt færrest avslutninger mot seg av klubbene i årets Premier League, og derfor kommer ikke de rødes keeper så mye i aksjon som andre keepere. Benítez tror at Reina ville blitt verdsatt høyere om han spilte for en mindre klubb.
- Pepe er en keeper på et topplag, så han har mindre å gjøre. Hvis han hadde spilt for et mindre lag, ville han vært fantastisk. Da ville han vært involvert hele tiden. Han er en veldig god keeper.

I løpet av de fire årene utmerkelsen "Golden Glove" har eksistert, så har Reina vunnet prisen tre ganger og Peter Cech én gang.
- Jeg er ikke overrasket. Når man ser prestasjonene til Pepe i hver kamp, og også lagets forsvarsarbeid, kan man forstå hvorfor laget normalt sett ikke slipper inn mange mål.

- Når man snakker om tre sesonger på rad, så betyr det at han gjør en god jobb. Jeg sier alltid det samme:" Da vi kjøpte ham, var han den beste keeperen i Spania. Han er virkelig god, en god arbeider, han ønsker å lære - alt er positiv nå og for fremtiden".

- Alle liker å se at spissen scorer mål, men keeperen er alltid nøkkelen i et lag. Når man ikke slipper inn mange mål, vet man alltid at man kan vinne fordi man alltid skaper sjanser.

At Reina har holdt nullen flest ganger, blir ofte ignorert av eksperter, som heller fokuserer på for eksempel feltarbeidet eller feil ved en dødballsituasjon.
- Man vet at det er normalt i fotball. Folk snakker bare om en feil eller to, og ikke lagets prestasjoner i løpet av et år, kommenterer Rafa.


UEFA innfører ny regel?
UEFA har sett seg lei på at storklubbene rundt om i Europa snapper om unge talenter før de har skrevet profesjonell kontrakt. UEFA vurderer derfor å innføre en regel om at spillere under 18 år må signere sin første kontrakt med den første klubben som har trent dem. EU har tidligere vært en motstander av en slik regel, men skal ha sett positivt på en lsik regel i en rapport i forrige uke.
- Vår president (Michel Platini) har snakket om ideen at den første kontrakten for en profesjonell spiller bør signeres med klubben som har utdannet ham på et akademi, uttaler UEFAs kommunikasjonsdirektør William Gaillard.

- Han sier at de største klubbene har de beste spillerne og de beste trenerne, noe som alltid har vært tilfelle, men dersom de også har de beste ungguttene er det slutten for fotballen, slik vi forstår det.

- Så la i det minste de unge spillerne bli hos sine opprinnelige klubber i noen år, slik at de kan fullføre utdanningen. Det er mange tilfeller i Europa om meget mislykkede overganger hvor lovende spillere har kommet veldig tidlig, når de fremdeles er barn, og ikke har utviklet seg bra ,og karrieren har endt altfor tidlig.

UEFA tror at en lov mot overganger for unge spillere vil gi de hjemlige ungguttene en mulighet til å ta steget opp fra akademifotball til førstelaget hos toppklubbene.
Den internasjonale spillerorganisasjonen FIFPRO er imidlertid sterkt i mot et slikt regelverk.
- Vi er på ingen måte enig fordi en 16-åring og hans foreldre bør ha rett til å avgjøre hvilken klubb han skal signere sin første profesjonelle kontrakt med, uttaler Mick McGuire, visepresident i FIFPRO.