- Riise vet han er til salgs

Riise har allerede fått beskjed om at han vil bli solgt i sommer. Dossena førstevalg som erstatter. Aurelio skadefri. Intet bud på Riera. Gulácsi og Nemeth med A-landslaget. Dalla Valle startet.

John Arne Riise har ifølge Liverpool Echo fått klar beskjed om at han vil bli solgt i løpet av sommeren dersom en klubb legger inn et bud som Liverpool kan akseptere. Sunnmøringen antydet overfor VG i går at han ikke visste hvilke planer Liverpool hadde for ham, og sa at han ønsket en avklaring innen seongsoppkjøringen starter 7.juli. Echo hevder imidlertid i dag at Riise allerede har blitt informert om at han ikke har noen fremtid på Anfield.

- Jeg skal snakke med agenten min, og be ham finne ut hva som skjer. Får vi ikke det svaret vi vil ha, så må vi gjøre noe. Vi sitter ikke og venter og venter, uttalte Riise til VG i går.

Underforstått at Liverpool ikke har gitt noen signaler angående fremtiden. Men dette stemmer altså ikke ifølge Tony Barrett i Echo. Journalisten i lokalavisen skriver at Rafael Benitez akter å handle inn en ny venstreback.

Aurelio er skadefri igjen
I tillegg har han Emiliano Insua og Fabio Aurelio i bakhånd. Brasilianske Aurelio er nå ifølge Echo fullt ut restituert igjen etter lyskeskaden han pådro seg i den første CL-semifinalen mot Chelsea.

- Sannsynligheten er stor for at Riise har spilt sin siste kamp for Liverpool og vil bli solgt i sommer, skriver Barrett.

Echo skriver også at flere klubber er interesserte i å kjøpe nordmannen, selv om Liverpool fortsatt ikke har mottatt noe konkret bud fra noen av dem.

Dossena førstevalg som Riise-erstatter
Udineses Andrea Dossena er fortsatt Benitez sitt førstevalg når han skal erstatte Riise med en ny venstreback til neste sesong. Echo skriver at klubbene ikke har blitt enige om en overgangssum ennå, men at forhandlingene fortsetter. Spilleren selv skal være veldig ivrig etter å komme til Merseyside.

Ifølge Echo skal Benitez føle seg tvunget til å balansere bøkene ved spillersalg når han skal ut på transfermarkedet i sommer. Derfor vil en eventuell Dossena-ankomst trolig finansieres gjennom et salg av Riise.

- Intet formelt bud på Riera
Echo skriver også at det ikke medfører riktighet at Liverpool har lagt inn et bud på £9.5M for Espanyols venstreving Albert Riera.

- Benitez er interessert i den tidligere Manchester City-spilleren, men Liverpool har ikke lagt inn noe formelt bud, skriver Barrett.

Gulácsi og Nemeth med A-landslaget
Krisztian Nemeth er som kjent tatt ut til Ungarns A-landslagstropp til privatlandskampen mot Kroatia i morgen. Nå meldes det fra Ungarn at også Liverpool-keeper Peter Gulácsi har trent sammen med A-landslagstroppen siden tirsdag. Det er imidlertid tvilsomt om sisteskansen er aktuell for troppen til morgendagens kamp.

Dalla Valle fra start for Finland U18
Lauri Dalla Valle spilte igjen fra start for Finland U18 i den andre privatlandskampen mot Polen U18 denne uken. Denne gang endte det 1-1 i Espoo, og altså ingen revansje for 0-1-tapet på tirsdag. Dalla Valle ble byttet ut etter 69 minutter.

24 år siden Roma ble beseiret
Det er i dag 24 år siden Liverpool vant Europacupen for fjerde gang, ved å beseire Roma på deres egen bane. Alan Kennedy ble matchvinner da han satte inn det avgjørende straffesparket i straffespark-konkurransen. Det stod 1-1 etter ordinær tid og ekstraomganger, etter scoringer av Phil Neal og Roberto Pruzzo. Begge scoringene kom i kampens første 45 minutter. Dette er finalen som huskes best for Bruce Grobbelaars ablegøyer på streken under straffespark-konkurransen.