- Rotete regel

Rafa vil at man går tilbake til gamle offside-regler. Javier Mascherano først tilbake på Merseyside i dag. John Scales mener at LFC fulgte ikke med i den kommersielle timen.

- En katastrofe
I en sesong hvor man synes å få stadig nye tolkninger av offside-regelen, ikke minst i Premier League, hvorvidt spillere er involvert i spillet eller ikke etc, gir Rafael Benitez til orde for at man går tilbake til slik det var før. Da en spiller som hadde mindre enn to spillere (som regel keeper inkludert) mellom seg og motstanderens mål ble avblåst for offside hvis ballen ble spilt framover.

- Offside-regelen er et eneste stort rot, det er en katastrofe, forklarer Liverpools manager.

- Jeg har forklart dette hundrevis av ganger til folk som er villige til å lytte, at vi må gå tilbake til slik regelen var før.

- Selve offside-regelen er en god regel, men nøkkelen til den burde fortsatt være at spilleren som er i en offside-posisjon han er offside. Ferdig med det.

- Det vil gjøre det lettere for linjemenn og dommere. Nå har vi imidlertid noen som sitter på et kontor og ønsker å finne opp nye ting, og de har skapt kaos.

- Hvis en spiller står helt ute ved hjørneflagget, da er han ikke involvert i spillet, men nå har vi spillere som står midt inne i straffefeltet og som blir vurdert å ikke ha innflytelse på spillet.

- Det er nonsens. De blir holdt øye med av keeper, de blir fulgt med av forsvarere, da er man aktiv i spillet.


Sliten Mascherano
I en dårlig uke hvor Liverpool fikk Fernando Torres skadet under landslagsspill med Spania, har Rafael Benitez en hodepine med å komponere et så slagkraftig lag som mulig til den vanskelige bortekampen mot Chelsea på søndag. Xabi Alonso er ute med suspensjon, og i tillegg til Torres er også Arbeloa, Agger, Aurelio og Voronin uaktelle med skader.

Det siste problemet til Rafa er at Javier Mascherano har vært i Los Angeles og spilt kamp for Argentina. Spesielt med Alonso ute, og nå Momo Sissoko solgt, vil midtbaneankeret være et soleklart førstevalg bak Steven Gerrard på den sentrale midtbanen.

- Javier vil fly tilbake til Manchester og komme hit på fredag, sa Benitez i går. - Hvorfor måtte han spille i Los Angeles? Det dreier seg kun om penger. Forhåpentligvis vil han bare være plaget av jetlag når han kommer.

Tapte terreng kommersielt
John Scales var fast på laget til Liverpool på midten av 90-tallet, før skader gjorde at karrieren begynte å peke feil vei for den hurtige midtstopperen. Scales var på et lag som spilte underholdende fotball under Roy Evans, men samtidig bare nesten lyktes i de store turneringene. Han mener at de røde nå må betale for at man ikke utnyttet suksessen på 70- og 80-tallet kommersielt, og at man dermed igjen måtte invitere amerikanske investorer for å kunne gi klubben kapital til å bygge ny stadion og prøve å gjøre klubben konkurransedyktig i dette århundret.

- Min tid i Liverpool var høydepunktet i min karriere, sier John Scales. 

- Det var snakk om at jeg skulle til klubben et år før det faktisk skjedde, men så byttet man manager og jeg lurte på om sjansen var spolert. Roy Evans kom imidlertid tilbake til meg og jeg vil aldri glemme følelsen av å berøre skiltet "This is Anfield" før jeg løp ut til hver hjemmekamp.

- Liverpool var alltid fokusert på å bli bedre ute på banen, men kanskje gjorde man ikke det samme kommersielt. Da nye inntektskilder åpnet seg som følge av Premier League var man sene til å reagere i forhold til klubber som Manchester United.