- Sammy kan bli det beste kjøpet

Phil Thompson mener Rafael Benitez har gjort et klokt trekk i å bringe Sammy Lee tilbake til Melwood. Legender møter Manchester U.

Alltid treneremne
I et langt intervju med LFC Magazine snakker Phil Thompson varmt om Sammy Lee, sin tidligere kollega både på og utenfor banen i Liverpool.

Sammy forlot Liverpool da Rafael Benitez tok over i 2004, selv om den nye manageren ønsket å ha scouseren, som har spilt i Spania og snakker flytende, med i trenerstaben. Nå vil imidlertid Lee få en mer sentralt rolle som nærmeste assistent til Rafa, etter at Pako Ayestaran og Benitez avsluttet et langvarig samarbeid tidlig sist sesong.

Phil Thompson mener at Rafael Benitez nå har gjort en riktig og viktig beslutning på vegne av LFC.

- Uansett hvilke nye spillere som kommer inn, jeg er ikke sikker på om noen vil vise seg å være en bedre investering enn å ha Sammy tilbake, sier Thommo entusiastisk.

- Det er så mange fordeler ved å få ham tilbake. Han kan bli sommerens beste kjøp.

Om avskjeden til Bolton:
- Jeg ønsket aldri at Sammy skulle reise, og jeg uttrykte ønske om at han skulle overta min rolle som assisterende manager. Rafa ønsket imidlertid å bringe inn sine egne folk, noe jeg forstår fullt ut.

Etter avskjedigelsen i Bolton:
- Da Sammy forlot Bolton uttrykte jeg umiddelbart ønske om at han skulle komme tilbake til Liverpool. Med en gang. Pako Ayestaran hadde etterlatt seg et hull å fylle, jeg mener Rafa behøvde noe mer hjelp og intet ville være bedre enn å få inn en lokal person som fansen kan identifisere seg med.

- Sammy kan imidlertid tilby mye mer enn bare det at han er en scouser som kommer tilbake. Han er flink til å kommunisere med folk, det at han snakker spansk flytende er et stort pluss og han er en glimrende trener som har jobbet på toppnivå med England.

- Han har tatt alle trenerkursene, men du behøver mer enn det. Sammy er godt likt, ikke bare blant de nåværende spillerne men også de som har vært med oss tidligere. Selvsagt er han også godt likt blant fansen.

Treneremne:
- En kunne se at Sammy ville bli en utmerket trener. Han elsker fotball. Han var en type som alltid ønsket å lære og forstå ting som spiller.

- Siden fikk han erfaring etter å spille utenlands for Osasuna. Slik jeg kjenner Sammy vil han ha ønsket å lære språket så fort som mulig, spise den lokale maten, bli kjent med folk og generelt lære alt om den nye kulturen.

Manager i Bolton:
- Du lærer hver dag og selv om han ikke var der lenge vil han ha dratt nytte av erfaringen. Han gikk dit og ønsket å gjøre ting på sin måte. Ja, det er mulig at han prøvde å forandre ting for fort, men han fikk samtidig alt for liten tid.

Rollen som assisterende manager:
- Det er en viktig rolle i dagens fotball, da det er langt flere oppgaver for en manager enn det var tidligere. Rafa har fingeren på pulsen, men du kan ikke gjøre alt med alle. Kanskje Rafa ønsket å bevise at han kunne gjøre alt selv da Pako reiste, men av og til trenger du en annen stemme å lytte til. Det kan bare være av det gode.

- Det var vesentlig at Rafa fikk tok i noen før sesongen startet. Hva om noe skjedde med ham? Jeg mener ikke nødvendigvis hva som skjedde med Gérard (Houllier), men hvis han får en lei influensa eller noe annet som setter ham utenfor i noen uker.

- Selv når de fleste spillerne er opptatt med landskamper kan det være bra for en manager å ta noen dager fri. Før han ble syk, ville Gérard reise bort noen dager på rett tidspunkt og være komfortabel med at jeg styrte skuta. Ok, de fleste spillerne var borte, men det er fortsatt saker og ting som må gjøres. Det er viktig at du av og til kan lade batteriene, og jeg er ikke sikker på om Rafa virkelig kunne gjøre det forrige sesong.


Liverpool legends v Man U legends
Tidligere spillere fra Liverpool og Manchester United vil spille en kamp mot hverandre søndag 3.august, på banen til Ludlow Town FC i Shropshire. Navn som Bruce Grobbelaar, John Barnes, Ian Rush og John Aldridge skal være klare.