- Sats på Keane

Robbie Keane har til gode å score for Liverpool, men Tommy Smith mener at spissen bør få ny tillit mot Everton. Liverpool Unites er sponsor for derbyet. Landslagsuttak. AFC ute av Senior Cup.

Tommy Smith mener at lørdagens Merseyside-derby vil være et perfekt tidspunkt for Robbie Keane å score sitt første mål for Liverpool.
- Jeg oppfordrer alle til å beholde Keane, og ikke la frustrasjonen begynne ta overhånd, skriver Tommy Smith i Liverpool Echo.

- Liverpool-supporterne er kjent for å gi støtte og vise tålmodighet overfor spillere som gir alt. Der noen supportere er raske med å trekke tilbake støtte til spillere som ikke lykkes, så viser The Kop det motsatte.

- Man kan vedde på at Robbie ser frem til muligheten å spille i sitt første Merseyside-derby denne uken. Jeg vil definitivt gi ham sjansen istedenfor å fjerne ham fra "frontlinjen".

- Han har kanskje ikke slått til så langt, men Robbie Keane har alltid vært en god spiller, og han forblir det. Det kan bare være et spørsmål om tid før han lykkes.

- I disse intense kampene med så mye lidenskap og stolthet på spill, trenger man sterke personligheter med trua ute på banen. Spillere som først og fremst er villige til å jobbe skjorte av seg.

- Keane viste mot Manchester United hvor effektiv han kan være når han tvinger motstandere til å gjøre feil. Det er akkurat hva som trengs på Goodison.

- Jeg vil oppfordre Rafael Benítez til å være dristig og eventyrlysten med laget framover på banen. Everton har nemlig hatt store problemer i forsvar. Ved å sette press på deres forsvarsrekka, spesielt tidlig i kampen, kan det gi utslag.

- Javier Mascherano er den spilleren som viser seg å være stadig viktigere for Liverpool. Han har hat t en flott start å sesongen. Vi burde klart oss uten ham mot Stoke. Jeg følte at vi savnet hans driv og energi.

- Det var trolig bare en av de dagene da vi aldri kom til å score selv med alle avslutningene og sjansene vi skapte mot elleve mann i forsvar.

- Man kan være sikker på at Robbie Keane forlot banen etter kampen mot Stoke like frustrert som resten av spillerne og supporterne. Men jeg vil beholde ham. La ham forsøke å få utløp for frustrasjonen mot de blå.

Liverpool Unites sponsor Merseyside-derbyet
Liverpool Echo lanserte kampanjen Liverpool Unites for å vise avsky mot våpenkriminalitet på Merseyside. Liverpool Unites er kampsponsor for det 208. Merseyside-derbyet på lørdag, og håper å nå £100000 innsamlet for å bygge nytt samfunnshus i bydelen Croxteth til minne om Rhys Jones. Everton-supporteren ble skutt og drept i Croxteth i august i fjor. Lokaloppgjøret spilles på det som ville ha vært Rhys' 13-årsdag. Både Liverpool FC og Everton FC støtter kampanjen. Spillerne på begge lag vil ha på seg spesielle overdeler før kampen. Managere og støtteapparat skal bære et lilla bånd til støtte Rhys' familie og mer generelt - kampen for å bli kvitt ramp og skyteepisoder på Merseyside. Vakter og annet personell på Goodison Park vil også ha lilla bånd og armbånd, hvis mulig. Også politiet vil bli utstyrt med dette før kampen sparker i gang.

Landslagsuttak
Dirk Kuyt og Ryan Babel er med i den foreløpige troppen til Nederlands VM-kvalifiseringskamper mot Island og Norge henholdsvis 11. og 15. oktober. Endelig uttak blir offentliggjort 3. oktober. Nabil El Zhar er i blant Marokkos utvalgte til VM-kvalifiseringskampen hjemme mot Mauritania.

AFC ute av Senior cup
AFC Liverpool tapte i går 1-6 i 1. runde av Liverpool Senior Cup. Motstanderen, Waterloo Dock, spiller i divisjonen under  - Liverpool County FA Premier League (nivå 11)