- Selvtilliten mangler

Rafa mener kun selvtilliten skiller Liverpool fra formen man fremviste i høst, og han maner til fokus i tiden fremover. Gary McAllister tilbake i manageryrket.

Rafael Benítez mener at forskjellen på hans lag, fra den gode perioden i høst, og til formsvikten man viser nå for tiden, er selvtillit. I et intervju med Liverpools offisielle hjemmeside forklarer Rafa at han mener nettopp selvtilliten er den ingrediensen man for tiden har i mank

- Nå handler det om selvtillit. Vi er i en god posisjon med tanke på kvalitetene vårt lag innehar. Vi trenger å finne tilbake til selvtilliten vi hadde da vi scoret mål og vant kamper.

- En kunne se at vi spilte veldig bra tidligere i sesongen, og også mot lag som Porto, Besiktas og Marseille, i viktige kamper. Vi er ikke veldig fornøyde, siden vi har spilt såpass mange uavgjorte kamper, hvor vi kanskje har fortjent å vinne. Forskjellen kunne ha utgjort seks eller åtte poeng, med en kamp til gode, vi kunne ha vært like i nærheten (av teten, journ.anm.).

Videre vedgår Benítez at perioden man nå trer inn i er av det heller viktige slaget, hvor nøkkelkamper i liga og mesterliga står i kø.

- Vi har West Ham, så Sunderland, deretter Chelsea, før Inter venter etter det. I tillegg har vi FA-cupen. Vi vet at dette er en essensiell periode for oss, akkurat som juletida er det. Vi vil forsøke å holde våre spillere rede.
 
- Det stemmer at for mye har skjedd de siste månedene. Nå tenker imidlertid spillerne kun på fotball. Vi er fortsatt med i Champions League, og vi har avansert i FA-cupen. De vet at vårt ansvar er å gjøre vårt beste i enhver kamp.

Avslutningsvis kan Rafa avsløre at han tar sikte på å klatre på tabellen, og at han tror det er mulig med riktig fokus.

- Nå må vi bare fortsette, og forsøke å ende så høyt som mulig. Vi må tenke på å ta tre poeng fra alle kamper.

- Klarer vi å ta fjerdeplassen snart, kan vi ta sikte på tredjeplassen. Vi tror vi kan klare det. Vi har en kamp til gode, og jeg tror vi innehar nok kvaliteter. Vi har også erfaring med spill på dette nivået. Sånn sett har vi et veldig godt topplag.

McAllister tar over Leeds
Liverpool-legenden Gary McAllister, som ble foreviget i enhver rød supporters minne etter sine bidrag i 2000-2001-sesongen, hvor man vant tre cuptitler, har blitt lansert som Dennis Wises etterfølger i managerstolen i Leeds. Fra før av har McAllister managererfaring fra Coventry, men han trakk seg i 2006 fra sin stilling der, for å pleie sin døende kone. McAllister har også seks år bak seg som spiller i Leeds, hvor han også var kaptein i en periode. 43-åringen blir den syvende manageren på Elland Road siden 2002.