- Skrtel trenger tid

Sami Hyypiä kan i dag fortelle at alt hans nyankommede midtstopperkollega, Martin Skrtel, trenger for å yte maksimalt, er tid.

Etter Martin Skrtels overgang til Liverpool, har slovaken entret et formsvakt lag, som ikke har overbevist, verken med, eller uten ham på banen. Hans midtstopperkollega, Sami Hyypiä, sier imidlertid, i samtale med Liverpool Echo, at alt Skrtel trenger er tid.

- Jeg tror det er vanskelig, og Martin vet ikke hvordan vi gjør ting enda. Ettersom han kun har vært her i kort tid, har han enda ikke hatt nok treningstimer til å bli vant med det taktiske aspektet av ting, og det kan ta litt tid før han kommer på samme bølgelengde som resten av oss.

- Forhåpentligvis vil det skje fort, og han vil spille mange flere kamper.

Det er nå ni år siden Sami Hyypiä selv gjorde sitt inntog i Premier League, etter en overgang, verdt £2,5 millioner, fra Willem II i Nederland. I hans andre kamp røyk han på et tap mot nedrykksklare Watford, og enkelte hevdet raskt at Hyypiä ikke var god nok for Premier League. Sami sier videre at han tror en overgang som Skrtels, som satte klubbrekord som en forsvarer, vil by på langt mer press:

- Det var ikke for ille for meg da jeg først kom til klubben. Jeg husker at ingen kjente til meg, og jeg hadde intet press på meg. Jeg trengte bare å vise at jeg kunne spille fotball.
Etter mitt skjønn var min debut ganske så lett, siden ingen kjente til meg, og derav ikke forventet stort av meg. Jeg hadde heller ikke noen stor prislapp å rettferdiggjøre.

- Jeg tror imidlertid mine kvaliteter alltid har passet engelsk fotball. Det handler bare om å tilvenne seg alt. Dette fordi spillet går fortere enn i andre ligaer, og er veldig fysisk hardt. Det er de to hovedelementene man må venne seg til. Om man kan mestre dem, kan man spille bra, og det er hva jeg vil fortelle Martin.

Trass i at Hyypiä gjerne ser at Skrtel lykkes, er han lite interessert i at slovaken skal overta hans plass på laget.

- Martin har alle kvaliteter som trengs for å kjempe om en plass her, og utover det får vi se hva det blir til. Jeg kan ikke si at jeg håper han snart får spille, for det kan fort bety at jeg får færre kamper. Spesielt når Daniel blir frisk.

- Jeg er imidlertid fortsatt her, og som enhver annen i troppen, må jeg spille bra for fortsatt å kunne være her.

Ironisk nok har Hyypiä selv vært av de bedre i de siste kampene, etter at Skrtel kom på plass. Kritikere har hevdet at Sami behøver konkurranse for å få ut det beste av seg selv, med Pellegrinos ankomst i 2005, og Samis stigende formkurve da, friskt i minne. Sami selv avviser imidlertid at så er tilfellet.

- Alle sier at jeg spiller bedre fordi Martin har kommet, men jeg tror ikke at det er tilfellet. Jeg gir alltid alt, og jeg liker å tro at jeg har spilt bra i mine siste kamper.
Jeg har nytt min fotball trass i at jeg ikke kan bli selvtilfreds, da vårt lag ikke har fått resultater. Jeg nyter dog fotball, og det er kanskje noe annet jeg vil fortelle Martin, for om man nyter å spille, har man en god mulighet.