- Soleklar straffe

Den svenske dommeren er ikke i tvil om at det var riktig å dømme straffe på Anfield i går. Mulig transfermål på fjernsyn i kveld.

Aldri i tvil
Til Aftonbladet sier dommer Peter Fröjdfeldt at han aldri var i tvil om at han skulle dømme straffe da Kolo Toure sendte Ryan Babel i bakken i de dramatiske sekundene etter at Arsenal først hadde utlignet til 2-2 på Anfield.

- Han holder ham i trøya inne i straffeområdet, og det er straffe, bekrefter Fröjdfeldt.

- Det var bare Toure som klaget etterpå. De øvrige var nok mest skuffet over ham, tror jeg.

- Nei, han begynner å holde utenfor, men Liverpool-spilleren faller inne i straffefeltet, slik at straffen er klar, gjentar dommeren på spørsmål om forseelsen ikke var utenfor 16-meteren.

- Følelsen er at dette gikk ganske bra for oss og vi har fått bra respons i etterkant. Det var en utrolig stemning, man hørte knapt hva man tenkte. Vi dommere kunne knapt kommunisere med hverandre via headsettet.

David Fairclough, som ikke er ukjent med å avgjøre en kvartfinale i den gjeveste E-Cupen, mener situasjonen med straffesparket var diskutabel, men at det kunne forsvares at man blåste.

- Noen ganger får du dem, andre ganger ikke. For meg betyr det noe hvordan spillerne faller i slike situasjoner. Da Hleb ikke fikk straffe på Emirates kan det være at han overspilt for mye til at dommeren ville peke på merket, mens Babel falt mer naturlig da han mistet balansen.

- Han tok mulighet vekk fra meg da jeg skulle avslutte, slik at det var en klar straffe, istemmer også hovedpersonen Ryan Babel.


Rafinha mot Barcelona
Den brasilianske backen Rafinha, som har vært linket til en mulig sommerovergang til Liverpool, skal i kveld spille kvartfinale i Champions League da hans Schalke er i Barcelona. Høyrebacken og hans lagkamerater må snu 0-1 fra hjemmekampen.

Kampen sendes direkte på SportN og Viasat Sport 1.