- Torres er Europas beste spiss

Alvaro Arbeloa mener at lagkamerat Fernando Torres er Europas beste spiss. Nå tror han de ”engelske” spillerne kan bringe Spania til topps i EM. West Bromwich jakter ikke Carson.

Det ventes ikke at Alvaro Arbeloa vil få mye spilletid for Spania under sommerens EM-sluttspill. En som imidlertid er et sikkerstikk på det spanske laget om han får være skadefri, er Fernando Torres. I dag har høyreback Arbeloa benyttet sjansen til å skryte uhemmet av lagkameraten på topp både for klubb- og landslag.

- Jeg mener det ikke finnes den spiss som i Europa som kan matche Fernando denne sesongen. Cristiano Ronaldo regner jeg mer som en midtbanespiller, så det er ingen spiss som er i nærheten av Fernandos nivå, uttaler Arbeloa til Marca.

- Han har vært den beste i Europa, og det sier jeg ikke bare basert på antall scoringer. Jeg sier det fordi han er så viktig for laget. Han tok Liverpool til semifinalen i Champions League ved å score mot Inter, Arsenal og Chelsea. Han er alltid på plass foran mål.

Nå mener Arbeloa at Spania må spille på Torres sine styrker under EM.

- Vi må utnytte Fernando på samme måte som vi har gjort i Liverpool. Jeg har merket meg at vi har fått det beste ut av Torres sine kvaliteter i Liverpool. Når han rister av seg sin oppasser, nøler vi ikke med å sende ballen fremover. Spania er mer ballbesittelsesorientert og spiller med mindre risiko enn Liverpool. På landslaget blir det slått færre lange baller opp mot Fernando.

Arbeloa mener imidlertid at Spania besitter kvalitetene som kreves for å gå helt til topps i Euro 2008.

- Jeg tror laget er ideelt satt sammen. Det er en blanding av ungt og rutinert spillermateriale, og fremfor alt består laget av gode fotballspillere. Hvorfor skal det ikke være vår tur?

Arbeloa synes også at han har blitt en bedre spiller av å spille i England.

- Fotballen vi spiller i Liverpool er veldig ulik den fotballen som blir spilt i Spania. Fotballen i England er mer fysisk krevende, med mer kroppskontakt og fighting. Det kan være til hjelp for landslaget at vi har blitt vant til dette, da vi fortsatt har de teknisk gode spillerne, men nå er vi også mer vant til fysisk tøft spill og harde dueller. Du ser det i Liverpool, hvor vi har kvalitetsspillere som Xabi Alonso og Torres, som ikke trekker seg når det hardner til. Dette er veldig gode spillere, som vil kjempe for enhver ball. Derfor har Spania som landslag blitt mer komplett nå, avslutter han.

WBA jakter ikke Carson
Britisk tabloidpresse har i dag hevdet at West Bromwich Albion vurderer å kjøpe eller låne Scott Carson fra Liverpool. Birmingham Mail skriver nå i ettermiddag at dette ikke medfører riktighet. Midlands-klubben skal være på jakt etter enda en keeper til sin stall, men Carson skal ifølge lokalavisen ikke være aktuell.