- Torres er nøkkelen

Rafael Benítez tror på en ny jevn semifinale mot Chelsea der Fernando Torres kan bli matchvinneren. Viktig å score og holde nullen.

Ifølge Rafael Benítez er Fernando Torres nøkkelen for å beseire Chelsea for tredje gang på fire sesonger i semifinalen av Champions League. Liverpool har bare scoret to mål totalt mot Chelsea i de to foregående semifinalene, i 2005 og 2007, men nå har laget en klinisk målscorer i form av Fernando Torres, som vil være tilbake i startoppstillingen på Anfield i morgen.
- Laget har selvtillit når spillere som Fernando Torres er på laget og kan score mål, fortalte Benítez journalistene om spilleren med 30 nettkjenninger så langt i debutsesongen.

- Spillerne vet at noen ganger spiller man ikke bra, og kanskje kommer man til å score på grunn av en spiller som Torres.

- I dette tilfellet spiller laget bra, og vi har selvtillit fordi vi vet at Torres kan skape noe.

Rafael Benítez, som har Steven Gerrard spilleklar igjen, spår en ny jevn batalje med Chelsea. Han vil være glad dersom laget ikke slipper inn mål på hjemmebane.
- Nøkkelen til slutt vil være små detaljer. Vi vil ikke ha noen fordel av å ha vunnet tidligere. Begge lag har erfarne spillere. Jeg tror ikke det vil bli annerledes fra de tidligere kampene.

Benítez tror de vil stå overfor lignende utfordring som tidligere mot Chelsea, selv om Avram Grant har ersttatet José Mourinho som London-klubbens manager.
- Jeg synes Avram Grant gjør en god jobb, sier Rafa, og sikter til at Chelsea har spilt ligacupfinale og er i semifinalen i Champions League, samt fortsatt har mulighet til å vinne Premier League.

- Men lagets kjerne er det samme som før. De spiller god fotball og har en god balanse mellom forsvar og angrep.

- Oppgjøret vil bli jevnt. Det vil bli vanskelig for begge lag. Jeg ser ingen åpen kamp fordi de er gode i forsvar, og det er vi også.

Gerrard, Carragher og Aurelio må stå over returoppgjøret dersom de pådrar seg gult kort på Anfield i morgen. Benítez vil ikke gi disse spillerne spesielle instrukser om å være forsiktige i morgen.
- Nei, jeg er ikke bekymret. Spillernes engasjement må være 100%. Man må sikre en finalebillett, så man kan ikke tenke på gule kort.

Forskjellen fra de tidligere semifinaleoppgjørene i 2005 og 2007 er at returoppgjøret denne gang går på Stamford Bridge.
- Vi vet at Stamford Bridge er et vanskelig sted å reise, så i morgen må vi forsøke å score og holde nullen. Det er nøkkelen for avansement. Deretter får vi se hva som skjer på Stamford Bridge. Vi har noe erfaring fra Europa. Dersom vi får et godt resultat, vil det bli lettere, men vi vet det vil bli tøft.

Ifølge rapportene skal Tom Hicks overvære kampen. Rafael Benítez er ikke spesielt bekymret for at det skal ødelegge atmosfæren.
- Jeg tror troppen er virkelig fokusert på fotballen, og jeg tror supporterne er det samme.

Chelsea kjemper også om ligagullet, så Rafael Benítez håper at Avram Grants menn er distrahert av det.
- Jeg håper det, men de har har hatt fire dager til å forberede neste kamp. De vil ha nok tid. Det vil bli tøft for dem. De vil tenke på tittelen, men jeg er sikker på at siden de har vunnet Premier League to ganger, så er Champions League høyt på listen, så de vil forsøke å være fokusert på denne kampen.

Rafael Benítez vet ikke hvordan krangelen i styrerommet skal løses, og heller ikke om det utenomsportslige kan virke positivt på spillerne.
- Jeg vil tenke på problemene på banen. Jeg tror det vil bli vankelig å kontrollere hver eneste Chelsea-spiller. Jeg tror spillerne er fokusert på fotballen fordi de vet at vi er har kommet til et viktig stadiet. Man kan ikke snakke om andre ting. Det er bedre å være mer fokusert på fotballen, men kanskje det kan hjelpe. Jeg vet ikke.

Rafa gjentar igjen at han ønsker å bli værende lenge i Liverpool.
- Jeg er like fokusert som tidligere. Nå er det lettere fordi vi står foran en slik stor kamå. Jeg har nytt det å være manager her fra første dag, og jeg vil gjøre det i lang tid. For å gjøre det, må jeg vinne kamper og forberede laget på å vinne kamper. Min fremtid er å vinne i morgen, og så vil jeg være her i lang tid. Det er stort for klubben å være i Champions League-semifinale for tredje gang. Det betyr så mye for våre supporterne, spesielt for fans i andre land å se laget deres på dette nivået.