- Torres er verdens beste spiss

Dirk Kuyt mener at Fernando Torres er verdens beste spiss. Hollenderen håper at spanjolen vil ha samme effekt for Liverpool denne sesongen som Cristiano Ronaldo hadde for Man Utd i fjor.

Dirk Kuyt hyller Fernando Torres som "verdens beste spiss" etter spanjolens scoring mot Sunderland lørdag kveld. Hollenderen mener at "El Nino" nå kan inspirere sine lagkamerater til å vinne ligaen.

- Kan Torres føre Liverpool til ligatittelen slik Ronaldo gjorde for Manchester United forrige sesong? Hvorfor ikke? De er selvsagt to ulike spillertyper. Ronaldo skjærer inn fra siden, mens Fernando er en ren spiss som har alt som skal til for å bli årets spiller denne sesongen, mener Kuyt.

- Det var egentlig ingen fare på ferde for Sunderland da Fernando fikk ballen, men Fernando har gjort noen slike mål. Han er alltid ute etter å avslutte, og så snart han får rom til å skyte ender ballen som regel i nota. Det er flott for laget å ha en kar som ham, sier nederlenderen til Liverpool Daily Post.

- Han er en stor stjerne, men fremstår likevel som en god spiss med en flott personlighet. Slik er han på og utenfor banen og i garderoben. Utenfor banen er han en helt normal gutt, men på banen er han noe helt spesielt. Hans partnerskap med Robbie Keane blir stadig bedre, og to gode spillere som dem vil finne tonen raskt. Dette er et partnerskap som jeg er sikker på vil vokse med tiden.

- Fernando viste nok en gang sine kvaliteter mot Sunderland. Han spilte vidunderlig i EM og han gjør alltid viktige mål når du trenger det som mest. Han er en toppspiller, og jeg anser ham som den beste spissen i verden. Han er veldig rask og scorer mange mål. Jeg synes han har alt, og han blir ofte matchvinner i spesielle kamper.

Sunderland-manager Roy Keane samtykker i mye av det Kuyt sier:

- Så snart Torres mottok ballen hadde situasjonen scoring skrevet over seg. Jeg så ham gjøre det samme mot Middlesbrough og andre lag i fjor. Det er dette som gjør han til en så god spiss - at han er kapabel til å score fra distanse også, ikke bare fra kort hold. Det er årsaken til at slike spillere koster £25-30M. Folk spør meg om spillere er verdt så mye penger, og jeg sier at Fernando er verdt hver penny ettersom han vant kampen for Liverpool og utgjør forskjellen for dem.