- Torres-scoring betyr enormt

Hver gang Rush scoret, så tapte ikke Liverpool. Den statistikken holdt i syv år. Torres han ha noe lignende på gang i Premier League. Mascherano om lagets selvtillit. Bok om Anfield/Breckfield.

Liverpool hadde aldri tapt når Ian Rush scoret. Rekorden ble brutt i ligacupfinalen i 1987. Da hadde de røde spilt 145 kamper i løpet av syv år med Rush-scoring uten nederlag. Spiss-legenden håper at Fernando Torres har noe tilsvarende på gang i Premier League. Det vil i så fall bety et psykoogisk overtak på motstanderen.
- Noen gode minner dukket opp denne helgen da noen nevnte at Liverpool fremdeles har til gode å tape en ligakamp der Fernando Torres scorer. De røde har enten vunnet eller spilt uavgjort i de 21 Premier League-kampene han har nettet, skriver Rush i Liverpool Echo.

- Jeg hadde en tilsvarende statistikk da jeg var på Anfield. Den holdt seg i syv år, så jeg vet hvor stor innvirkning en slik rekke kan ha på hele laget. Det store for oss var at hver spiller fikk en psykologisk opptur hver gang jeg scoret. Vi følte at vi ikke kunne tape etter det.

- Det var også et mareritt for motstanderen fordi en scoring fra Ian Rush ga et signal om at det beste de kunne håpe på var uavgjort. Det var faktisk ganger da motstanderen synlig sank hen når jeg scoret. Det beste eksemplet var i FA-cupfinalen i 1986 da Gary Lineker ga Everton ledelsen før jeg utlignet tidlig i andre omgang. Vi gikk seirende ut av kampen. Etterpå sa Lineker at han burde ha visst at vi kom til å vinne så fort jeg scoret.

- Det forteller hvor stor psykologisk effekt min statistikk hadde på motstanderen. Ingen tvil om at det samme vil skje for det moderne Liverpool-laget jo lenger Torres kan fortsette slik. Det er ingen tvil om at hans lagkamerater vil begynne å se spanjolen som en lykkegris, og forhåpentligvis vil hans nettkjenninger være like viktige for Liverpool som de allerede har vært.

Stor selvtillit i laget
Javier Mascherano mener at selvtilliten i laget er så stor at de ikke gir opp uansett resultat.
- Det er bra å vinne kamper når man har ligget under. Det viser god ånd og samhold. Vi tror alltid at vi kan vinne kamper uansett hvordan situasjonen er. Man må ha såpass med tro når man er i en klubb som Liverpool. 

- På søndag hadde vi på følelsen av at vi kunne komme tilbake i kampen hvis vi fikk et mål. Det var nettopp det som skjedde. Nå må vi se fremover til neste kamp. Vi må forsøke å vinne den også. Vi har selvtillit og spiller bra.

Bok om Anfield/Breckfield
Boken "Ordinary Landscapes, Special Places" er nå ute på markedet. Den tar for seg utviklingen i bydelene Anfield og Breckfield gjennom årenes løp.