- Uaktuelt å selge klubben

I et intervju med BBC Radio 5 Live sier Tom Hicks at det er uaktuelt for ham å selge Liverpool FC, og at Rafael Benitez har eiernes fulle tillit. Hicks vil også godkjenne kjøp av Mascherano.

Liverpool-eier Tom Hicks har blitt intervjuet på britisk radio, i programmet "Sportsweek" på BBC 5 Live. Her sier han at han håper at både han selv og Rafa Benitez vil være i klubben lenge. Hicks insisterer på at han akter å bli lenge i klubben, selv om BBC forstår det slik at han personlig var i kontakt med DIC på fredag. Han sier også at han vil godkjenne en permanent avtale for Javier Mascherano.

Du kan selv lytte til hele intervjuet ved å klikke på denne linken.

Hicks sitt intervju med Sportsweek i sin helhet:

BBC:
- Hvordan føles det å ha fått refinansieringen av klubben i boks?

Hicks:
- Vi er glade for å ha fått refinansieringsavtalen i orden. Det skulle ha skjedd for flere uker siden. Men ting som dette tar ofte lenger tid enn man regner med, da det involverer mye advokatarbeid. Men nå er alt i boks, og vi er fornøyde. Og nå skal vi fortsette å drive klubben.

BBC:
- Kan du forklare hva denne refinansieringsavtalen egentlig innebærer, for folk som ikke har din forretningshjerne?

Hicks:
- Vel, avtalen refinansierer lånet vi tok opp da vi kjøpte klubben. Men det er ennå viktigere at det gir oss kapital for halvannet år fremover med tanke på å få startet byggingen av vårt nye stadion. Så snart vi har fått godkjent den nye byggetillatelsen vil vi begynne å grave i Stanley Park, og få fortgang på planene.

BBC:
- Og du ønsker virkelig å eie Liverpool i uoverskuelig fremtid?

Hicks:
- Absolutt. Jeg lærer mye om klubben, og jeg vil lære enda mer i årene som kommer. Vi har et fantastisk supportergrunnlag, og jeg er veldig optimistisk med tanke på fremtiden til klubben. Folk vil etter hvert forstå at vi kommer til å bygge det fineste fotballstadionet i verden, og alle i Liverpool vil bli virkelig stolte over det.

BBC:
- Du har flere ganger de siste par ukene sagt at det er uaktuelt for deg å selge klubben. Er dette fortsatt 100% sikkert? Du ønsker ikke å selge til Dubai International Capital, eller noen andre? Det er ingen du ønsker å selge til?

Hicks:
- Jeg ønsker absolutt ikke å selge. Jeg har lært mye om britiske tabloidaviser, og jeg er sikker på at vårt publikum allerede kjenner til hvordan disse opererer. Å selge har aldri vært en seriøs mulighet, og er det helt klart ikke i dag.

BBC:
- Så om DIC tilbød deg veldig mye penger for klubben, ettersom de er veldig ivrige, som du vet, så vil du likevel fortsatt si nei? Du er en veldig suksessfull forretningsmann, men uansett hva de måtte tilby, så vil du fortsatt si nei?

Hicks:
- Mitt svar vil være at jeg kan ikke tenke meg en pris som vil gjøre at jeg er interessert i å selge i det hele tatt. DIC-folka er profesjonelle, og vil ikke by mer enn klubben er verdt uansett.

BBC:
- Har du noen gang prøvd å selge Liverpool til DIC?

Hicks:
- Nei, det har jeg aldri gjort.

BBC:
- Og du har ikke forhandlet med dem i det hele tatt?

Hicks:
- Jeg snakket med dem en gang om 10-15% av aksjene, men det er flere måneder siden nå. Vi ga dem vårt estimat hva vi mente klubben var verdt, og de syntes vi verdsatte klubben for høyt. Vi har ikke hatt noen seriøse samtaler i siden den gangen.

BBC:
- Så med de 15% ville de ha blitt deleiere?

Hicks:
- Ja, de ville blitt minoritetseiere, og vi ville ha brukt den kapitalen til å hjelpe på byggingen av vår nye stadion. Men vi må nå finne andre måter å finansiere den nye stadion på i løpet av de par neste årene. Akkurat nå har vi kapitalen vi trenger for å komme i gang med arbeidet med det beste fotballstadionet i verden. Jeg har bidratt med mye penger, og vi vil skyte inn mer om det behøves. Vi vil finne resten av midlene vi trenger til å fullføre dette i tiden som kommer.

BBC:
- Ettersom du har snakket med Dubai-folka om disse 15%, vil du være interessert i å snakke med andre parter, dersom det finnes noen der ute som er interessert i noe lignende?

Hicks:
- Vel, jeg kan ikke spå hva som vil skje i fremtiden. Jeg vet hva vi gjør akkurat nå, og vi lar fremtid være fremtid. Akkurat nå bør fansen vite at vi vil bygge det beste fotballstadionet i verden i Stanley Park. Vi har en svært god manager i Rafael Benitez, som har vår støtte. Vi hadde en feide med Rafa, men etter vårt møte den 16.desember, hvor Rafa virkelig viste sterk vilje til å gjøre det riktige overfor oss og for klubben, har han vært en virkelig gentleman. Vi kommuniserer nå mye bedre, og han har vår fulle støtte. Det har jeg gjort helt klart. Vi fant penger til en transfer nå i januar, og vi legger planer for sommeren i så måte. Rafa vil være vår manager. Han har kontrakt i to år til, og forhåpentligvis er han vår manager lenger enn det.

BBC:
- Som en som har hatt veldig mye suksess, synes du Rafa gjør en veldig, veldig god jobb? I går vant Liverpool over Havant & Waterlooville, men de lå under to ganger, og de ligger langt etter teten i ligaen. Hvorfor mener du egentlig at han gjør en god jobb? Det er da ikke så imponerende, er det? Hva sier du?

Hicks:
- Alt handler om resultater, spillerne og hva som skjer ute på banen. Det er klubben fullt klar over, det er spillerne klar over, og det er Rafa klar over. Tabloidene liker å meske seg med mye annet rart, men til syvende og sist handler alt om hvordan vi spiller. Og det er på tide at denne klubben vinner.

BBC:
- Men uansett hva som skjer, så kommer du uansett til å la Rafa sitte kontraktstiden ut, Mr. Hicks?

Hicks:
- Er det opp til meg så vil Rafa Benitez være i klubben minst ut kontraktstiden han har nå.

BBC:
- Men dere var i kontakt med Klinsmann. Han vil ikke være et alternativ, og dere har ikke andre kandidater linet opp dersom ting skulle skjære seg?

Hicks:
- Dette skjedde for lenge siden, og Klinsmann har nå en kontrakt i Tyskland, så han vil aldri være en del av våre planer igjen.

BBC:
- Det blir også sagt at du og din partner George Gillett ikke kommer overens, og at dere har en konflikt gående. Hva har du å si til det?

Hicks:
- George og jeg kommer godt overens. Av og til er vi uenige, men slik er det mellom alle forretningspartnere.

BBC:
- Så det finnes ikke en sjanse for at han vil vende deg ryggen, og prøve å komme til enighet med DIC. Er dette en mulighet, eller har det vært en mulighet?

Hicks:
- Nei, det har aldri vært en mulighet.

BBC:
- Så uansett hva som skjer, så tror du at du vil være eier av Liverpool FC om fem års tid? Du er ikke i tvil om at det vil være tilfelle?

Hicks:
- Det er jeg ikke i tvil om, og jeg ønsker å vinne fansens støtte gjennom mine handlinger. Jeg ønsker å komme ut av tabloidenes søkelys og ut av bloggene. Jeg ønsker bare at folk følger med på det jeg gjør, og ikke tar andres ord for god fisk.

BBC:
- Hvorfor ønsker du å eie Liverpool FC? Kan du fortelle oss det?

Hicks:
- Vel, jeg eier tre klubber, og jeg har stor lidenskap for alle tre. Jeg synes det er en god og langsiktig måte å investere mine penger på. Jeg tror på fremtiden, og at mye vil skje globalt med tanke på vekst når det gjelder TV- og internett-rettigheter. Jeg elsker dette. Jeg er en stor fan. Jeg ser alle kampene på TV. Jeg kunne ikke se kampen mot Havant & Waterlooville fordi jeg ikke hadde tilgang på TV, men jeg har lest rapportene på internett. Jeg skulle ønske jeg kunne dra over på hver kamp, men avstandene er for store til det. Men jeg planlegger å dra på flere. Jeg elsker baseball, jeg elsker ishockey, og jeg elsker engelsk fotball.

BBC:
- Når det gjelder penger til spillerkjøp. Hva kan du si om det? Vil det være mer penger for manageren nå? Ser du for deg at Liverpool vil kjøpe flere spillere før januar er over?

Hicks:
- Vi har aldri nektet å gi Rafa penger til noen spiller han har spurt om. Det er bare å se på spillerkjøpene som ble gjort i sommer og nå i denne måneden. Vi fører allerede samtaler om kommende sommer. Du må spørre Rafa om det, men vi har aldri sagt nei til ham når han har spurt om penger.

BBC:
- Det blir hevdet at Mascherano vil koste Liverpool £17M om han skal bli værende i Liverpool permanent. Er du klar til å godkjenne en slik avtale?

Hicks:
- Absolutt.

BBC:
- Hva vil du si til Liverpools supportere? Har du noen beskjed til dem, Mr. Hicks?

Hicks:
- Vi er på vei. Igjen må jeg si at vi skal bygge verdens flotteste fotballstadion. Vi har en veldig god manager, og vi har en veldig god supporterskare. Vi skal prøve å legge denne turbulente tiden bak oss, og komme oss videre.

BBC:
- Så du vil definitivt ikke forlate eller selge Liverpool FC?

Hicks:
- Nei, det er jeg ikke i tvil om.

BBC:
- Mr Hicks, tusen takk for at du stilte opp i dette programmet.

Hicks:
- Takk skal dere ha.