- Vanskelig samarbeidsklima

Rick Parry avslører at det har vært et ”mareritt” å samarbeide med Tom Hicks. Tvist mellom Hicks og Gillett løses ved voldgift? Chelsea ber UEFA om lov til å hente inn ny keeper.

Rick Parry avslører overfor The Independent at det har vært et "mareritt" å samarbeide med deleier Tom Hicks, og han fryktet å få sparken for flere måneder siden. Det var Parrys arbeid i desember som sikret at mesteparten av lånerefinansieringen havnet på amerikanernes selskap Kop Football Limited og ikke på klubben selv. Parry visste fra det øyeblikket at Tom Hicks ville fjerne både ham og tidligere formann David Moores fra styret. Parrys mistanker ble bekreftet på torsdag da han mottok et brev fra Hicks om krav om å fratre stillingen som daglig leder.
- David (Moores) og jeg trodde at vi skulle være kastet i desember. Vi trodde at de kanskje ville sparke oss. Det gjorde de ikke, men det vi gjorde har ikke blitt glemt. Det har vært et mareritt, et forferdelig år, forteller Parry.

Parry avslører at Hicks og Gillett planlegger en voldgiftssak for å løse konflikten om klubbens eierskap, der Hicks har nektet Gillett å selge til Dubai International Capital. Parry innrømmer at situasjonen må løses innen neste måned hvis Liverpools planer for neste sesong ikke skal stå i fare.
- Det er ikke skjebnesvangert, men hvis man kommer til mai/juni (uten en transferstrategi) er det vanskeligere, uttaler Parry.

Det er lite sannsynlig at Hicks vil klare å finne nok penger til å ta full kontroll på Anfield. Det er ingen tegn til at en minoritetsinvestor texaneren har nevnt skal dukke opp, og publisiteten etter Hicks' mange uttalelser har også gjort flere Londoninvestorer skeptiske. Merrill Lynch' avdeling i New York har nylig fått i oppdrag om å skaffe økonomiske midler.

Parry sa i går at Hicks' krav om hans avgang var en desperat handling fra en "hevngjerrig" mann. I motsetning til rapporter fra sist søndag om at han er 10 dager unna å sikre seg full kontroll av klubben, så er det langt i fra riktig. 
- Hvis han har så tro på at han skal kjøpe klubben i løpet av 10 dager, så hvorfor ikke vente til da for så å sparke meg?

Chelsea prøver å hente ny keeper
Chelsea har kontaktet UEFA for å finne ut om de kan hente inn en ny keeper til semifinalen mot Liverpool i Champions League. Carlo Cudicini pådro seg en lårstrekk i 2-0-seieren mot Fenerbache på tirsdag. Han voktet målet istedenfor førstevalget Peter Cech som måtte sy 50 sting i ansiktet etter et uhell på søndagens trening. Hilario er klubbens tredjekeeper. Fjerdevalget Rhys Taylor kommer til å være på benken mot Wigan på mandag og Everton på torsdag, men 18-åringen er ikke registrert for spill i Champions League. Hvis Cech ikke blir kampklar til første oppgjør på Anfield tirsdag 22. april, så vil Chelsea søke om å få hente inn en ekstra målvakt.

Utdrag fra Champions League-reglementet:
"If a club cannot count on the services of at least two goalkeepers registered on List A because of long-term injury or illness, the club concerned may temporarily replace the goalkeeper concerned and register a new goalkeeper at any time during the season and complete the official registration list A with a goalkeeper fit to be fielded. If the replaced goalkeeper was registered as a locally trained player, the new goalkeeper does not need to be a locallytrained player. The club must provide UEFA with the necessary medical evidence. UEFA may require further medical examination of the goalkeeper by an expert appointed by UEFA at the cost of the club. Once the injured or ill goalkeeper is fit to be fielded again he can resume his position in place of his nominated substitute. The change must be announced to the UEFA administration 24 hours before the next match in which the goalkeeper is due to play."