- Vår tålmodighet ga uttelling

Rafa mente etter kampslutt at Liverpool vant grunnet sin tålmodighet i kampen, og at åpningsmålet ble avgjørende.

Rafael Benítez sa seg, i samtale med Liverpools offisielle hjemmeside, etter dagens kamp fornøyd med utfallet, og han mente at hans spilleres tålmodighet ble nøkkelen, samt at det å få det første målet ble essensielt.

- Jeg synes det var viktig å score det første målet i dag, og å vinne med 3-0 er et fantastisk resultat. Jeg må også takke supporterne, ettersom de sto bak laget i dag. Vi trengte å vise tålmod, og de var med oss. Så snart vi hadde gjort vårt første mål kunne man se at alle dro i samme retning.

At man ikke har vunnet, før dagens seier, i 2008, har vistes godt på de røde, som har virket ribbet for selvtillit og glød. Rafa tror dagens trepoenger derfor var av ekstra viktighet:

- Det var virkelig viktig for oss. Selvtilliten var så lav, så kanskje vil resultatet tjene alle vel. Vi gjorde tre mål, og Pepe Reina holdt buret rent og tok en rekord for historiebøkene, så det var mange positive aspekter.

- Laget var veldig bra og alle veldig dedikerte. I første omgang hadde vi mer energi og vi forsvarte oss vel. Dog klarte vi, trass i vår kontroll, å skape sjanser. I andre omgang, etter at Crouch scoret, begynte vi å spille bedre. Like etter hadde han enda en mulighet med et akrobatisk forsøk, og etter det kunne man se at Torres og de andre spillerne spilte bedre og med flere muligheter.

Før kampen valgte Rafa å gå for Skrtel og Hyypiä som midtstoppere, med Carragher ute på høyreback. Dette ga resultater da Jamie kom seg opp på kanten, og slo innlegget som endte i 1-0.

- Vi prøvde å endre ting litt. Jeg visste at han var god som en forsvarer, men jeg visste kanskje ikke at han var så god som ving!