- Vi er ikke favoritter

Pepe Reina hevder at Spania ikke er blant de største favorittene i EM. Fernando Torres berømmer keepertrener, som gir ham opplysninger om sisteskansene hos motstanderen.

Reina ønsker å ligge lavt
Ifølge Pepe Reina tilhører ikke Spania de største favorittene i det EM som begynner om to dager. Hvor mange som er enig med ham er kanskje en annen sak, men keeperen mener at det største presset ikke ligger på spanjoler som alltid synes å slite i store mesterskap.

- Dette mesterskapet er en stor utfordring for troppen, sier Pepe til Sky.

- Vi ønsker å spille bra for våre fans og unngå bananskal. Vårt mål er å komme så langt som overhodet mulig.

- Det er bra for oss at vi ikke er blant de aller største favorittene da det gir troppen mindre nerver og samtidig påfører rivalene større press.

- Frankrike, Tyskland, Italia og Portugal er de fremste favorittene, men vi har kommet hit med drømmer om å gjøre en utmerket turnering. Treneren har jobbet mot dette i flere år og vi er i stand til å kjempe mot hvem det skal være.

- Fernando Torres var en av de beste spillerne i England og jeg er overbevist om at han vil bli en stjerne i Euro 2008. Han er sterk mentalt og en av nøkkelspillerne i troppen.


Fernando med ukjent rådgiver
Fernando Torres oppgir Xavi Valero som en av årsakene til at han sist sesong scoret 33 mål for Liverpool, og satte en rekke rekorder. Valero er Liverpools keepertrener, og angriperen berømmer den briefingen han fikk før møtene med de beste keeperne i engelsk fotball.

- Vi har en spansk keepertrener og han har vært genial i det å fortelle meg hver uke nøyaktig hvilken oppgave som ligger foran meg til hver kamp, forteller Fernando.

- Ingen har arbeidet med meg på denne måten tidligere. Det er glimrende. I praksis vet jeg foran den neste kampen nøyaktig hva som er den beste måten å avslutte på mot den keeperen jeg har som motstander.

- Xavi Valero forteller meg hva hver målmann har en tendens til å gjøre, om han blir stående for å gjøre seg stor, om han går ned tidlig, hvis de har en side de prøver å lede deg mot. Det er viktig informasjon, jeg har utviklet måten jeg tar vare på mine sjanser på grunn av dette.

- Dette er også et Liverpool som arbeider knallhardt. Dirk Kuyt er et eksempel på det. Det er påtagende hvor smart og hvor hardt han arbeider for å sørge for at jeg kan komme i scoringsposisjoner.