- Vi forstår hva om trengs

Carra tror laget vet hva som skal til for å kjempe om ligagullet. Forsvarsspill på nytt nivå under Rafa. Kritisk til kjøp av unggutter fra utlandet. Arbeloa mener Rafa har mye av æren en god start.

Jamie Carragher mener de røde har bedre forståelse av hva som kreves for å kjempe om ligatittelen, men synes det har blitt for mye prat om Liverpools gode start. Seiersmålet mot Manchester City kom på overtid etter at Martin Skrtel måtte ut med skade. De tre poengene betyr at Anfield-klubben har fått sin beste start i Premier League noensinne.
- Vi scoret vinnermålet etter at Martin Skrtel hadde forlatt banen, og vi spilte ti mot ti. Vi manglet midtstopper, det var bare meg, uttaler Carragher til liverpoolfc.tv.

- Vi kunne lett ha trukket Xabi Alonso tilbake, men et par av spillerne sa: "Nei, vi må fortsette å angripe og gå for seieren". Vi er klar over det nå. Vi må gå for seirer i ligaen. Uavgjort ødelegger for oss.

- Folk må slutte å si at vi har fått en god start. Jeg tenker: "Vi har bare spilt syv kamper, og vi er Liverpool. Bør ikke vi ligge i toppen? Er det noe jeg har gått glipp av?" Vi er ikke Hull. Hvis vi fortsatt er med i mars, kan vi snakke om det. Inntil da må fokuset være på å gjøre vårt beste i hver kamp. Handlinger sier mer enn ord.

Jamie Carragher mener Rafael Benítez' organisering har hatt stor betydning for at Pepe Reina har vunnet "Golden Glove" tre ganger på rad. Prisen tildeles keeperen som holder buret rent flest ganger i Premier League i løpet av en sesong.
- Rafa har tatt forsvarsspillet til et nytt nivå. Han ser på hver detalj, knøttsmå ting som kroppsplassering, hvordan opptre når motstanderen bruker ulike formasjoner. Han forsøker å kopiere Franco Baresis AC Milan.

- Han kan forandre system fem ganger i løpet av en kamp. I Robbie Keanes første kamp endte han opp på venstrevingen fordi Rafa la merke til noe ved Lazio som gjorde at han ville ha tre i midten, og det var bare i en vennskapskamp.

Jamie Carragher er bekymret for utviklingen med kjøp av unggutter fra utlandet.
- Gode utlendinger er bra for Premier League, men det bekymrer meg når vi henter utenlandske gutter på 16 og 17 år. Det må være noe som kan stoppe det for å hjelpe klubben til å beholde sin identitet, forteller Carragher til Sunday Times.

- Jeg tenker på da jeg var på den alderen. Hvis jeg hadde vært 18 og Liverpool hadde hentet inn en spansk U18-landslagskaptein i min posisjon, ville jeg følt meg motløs. Jeg takker alltid stjernene for at jeg kom inn før den utenlandske importen startet. Jeg var ikke som Stevie i 18-årsalderen. Jeg var en veldig god spiller, og jeg ville alltid hatt mental styrke til å ta vare på sjansen, men jeg lurer på om jeg hadde fått den.

- Jeg vet ikke når neste Liverpool-spiller kommer til å slå gjennom på førstelaget. Jeg synes ikke akademi-systemtet er slik det bør være. Guttene har ikke jobber nå og de spiller ikke fotball på søndagene. Det er slike ting som gjør deg tøffere. Det finnes mange hyggelige gutter, men fotball er ikke for hyggelige gutter.

Alvaro Arbeloa mener Rafael Benítez har mye av æren for at Liverpool har sanket 17 poeng og ligger på 2.plass i Premier League.
- Selv om vi vinner, krever Rafa mer og mer. Han inisterer på at vi ikke kan slappe av dersom vi ønsker å vinne en liga som er så vanskelig som denne.

Arbeloa innrømmer at han stortrives på Anfield.
- Jeg opplever de beste øyeblikkene jeg har hatt etter at jeg kom til Livepool.