- Vi har bedre balanse

Rafael Benitez mener at hans Liverpool kommer stadig nærmere det nivået han ønsker. Javier Mascherano glad for å kunne gjøre ryddejobben. PSV uten respekt for favoritten fra Anfield.

Rafael Benitez og Javier Mascherano var på den tradisjonelle pressekonferansen foran kampen mot PSV, og som vanlig får de engelske dagsavisene litt ekstra å sette inn i sine morgenutgaver.

Rafa forklarer at det Liverpool han nå leder begynner å ligne det Valencia som han førte til to seriegull i Spania, og at han har en bedre balanse i sin spillertropp med både stjerner som Gerrard og Torres og arbeidsmaur som Mascherano og Kuyt.

- Da jeg var i Valencia kunne jeg se at laget hadde bedre balanse for hvert år. Nå, litt etter litt, synes jeg vi blir bedre her. Vi har balansen og vi har mulighetene til å erstatte spillere i alle posisjoner. Det betyr, hvis du spiller 60 kamper på et år, at du kan benytte et godt lag hver gang, resonnerer Liverpools manager.

- Vi har mer selvtillit i Europa og i andre turneringer. Vi har spillere med kvalitet og spillere som arbeider hardt. Jeg føler at vi har den rette balansen i laget.

Etter å ha nevnt Steven Gerrard og Fernando Torres som eksempel på kvalitetspillere, ga Rafa et eksempel på en lagspiller i Dirk Kuyt.

- Kuyt er utrolig. Vi gikk gjennom noen statistikker etter en kamp nylig. Jeg kan ikke nøyaktig huske tallene, men vi ble overrasket. Normalt vil våre spillere løpe mye, men denne gangen hadde Kuyt løpt 30 prosent mer enn hva som var vanlig. Jogging, spurter, høy intensitet. Det var utrolig. Mascherano er en annen med svært god utholdenhet, men som samtidig er ydmyk. Vi har spillere med enda bedre kondisjon, men ute på banen dreier det seg også å spille med hjertet.

- Jeg vet jeg ikke har kvaliteten til Gerrard og Xabi Alonso, slik at jeg må gi 100 prosent og prøve å gjøre ting enkelt og til det beste for mitt lag, sier Mascherano bare for å understreke at han ikke er en mann med store ord.

- Det er min jobb. Jeg er veldig klar på hva som er mine oppgaver og jeg trives med å gjøre dem til det beste for laget.

Liverpool er stor favoritt til kveldens kamp mot PSV Eindhoven. Nederlenderne på sin side vil komme svært skjevt ut i gruppe D hvis de skulle få et nytt tap etter å ha tapt 3-0 mot Atletico Madrid i første kamp. Forsvareren Carlos Salcido er klar over at det blir en vanskelig kamp, men man har ikke kommet til Anfield for å legge seg ned.

- Denne kampen er veldig viktig for oss, understreker den mexikanske 28-åringen. - Det blir vanskelig, men vi behøver poeng etter katastrofen mot Atletico Madrid og det er vårt mål.

- Liverpool har en utmerket sesong og spiller med selvtillit, men vi ønsker å skape problemer for dem og kjempe til siste slutt. Da har vi en sjanse, selv om jeg anser Liverpool og Atletico som favorittene i gruppa.

- Torres, Keane og Kuyt er en fenomenal angrepsrekke. I mine øyne en av de beste i Europa og som blir vrien å håndtere. Vi blir nødt til å gi 150 prosent.

- Å spille på en stadion som Anfield er sensasjonelt da den er full av historie. Atmosfæren vil hjelpe PSV til løfte sitt nivå.

- Vi kommer ikke til England med frykt, da kunne vi heller blitt hjemme i Nederland. PSV er en klubb som vinner mesterskap med mot og ambisjoner.