- Vi har fremgang

Resten av sesongen styres av hvordan det går i kvartfinalen i kveld, men Rafael Benitez mener at hans lag uansett resultat mot Arsenal er på rett vei.

The Kop ruster seg til en stor kveld i kveld, da premien til vinneren av kampen mellom Liverpool og Arsenal vil være en semifinale i Champions League, og da trolig mot Chelsea.

Hvis de røde skulle seire vil man kunne se det som et realistisk mål å nå Moskva og nok en finale i Mesterligaen, mens et tap vil sørge for at man må konsentrere seg om å redde smulene og sikre en 4.plass i ligaen som kan gi spill mot de beste i Europa også til neste sesong. Kritiske røster vil da igjen rette seg mot Rafael Benitez, med spørsmål om han etter fire år på Anfield har ført de røde noe fremover, men manageren velger å svare på det allerede før kveldens storkamp.

- En kamp forandrer ikke noe for meg, understreker Rafa. - Som manager må du ha en stabil linje og en kamp vil ikke gjøre noe med min filosofi. Dette er en viktig kamp, men den vil ikke være avgjørende for hvilke tanker vi har og hva som gjøres i fremtiden.

- Vi ønsker å vinne, men ikke fordi vi føler vi må bevise at vi går i riktig retning. Du kan se at vi går i riktig retning. Det at vi i det hele tatt har kommet til denne kvartfinalen viser at vi gjør noe som er bra. Vi vet at vi må bli mer stabile i Premier League, men laget er nå i form. Vi har et reservelag som vinner sin serie, og vi har mange gode og unge spillere som kommer fram på førstelaget i Babel, Lucas, Mascherano, Agger, Skrtel og nå sist Plessis.

- Hvis du vinner ville alle si at det er fantastisk, men hvis vi ikke vinner mot Arsenal vil folk si at vi er på feilspor. Jeg tror likevel alle vet at vi er på rett vei.

- Begge lag har press på seg for å vinne.

- Arsenal vil prøve å spille på samme måten som de har gjort tidligere på Anfield. De er kompakte, godt organiserte, og spiller langs bakken. Hvis du presser dem vil de legge seg dypt og benytte Adebayor til å spille god kontringsfotball. Hvis vi legger oss dypt vil de alltid ha mye av ballen.

- Arsenal har en stil som er ulike de andre engelske lagene. Vår stil kan være mer engelsk, noen gang mer italiensk. Folk sier at vi spiller mer spansk, men jeg mener vi kan spille på forskjellige måter. Arsenal spiller på sin egen måte.

Liverpool har sluppet inn mål på dødballer i de to første kampene mot Arsenal i trilogien som avsluttes i kveld, og hvis man igjen skulle spille 1-1 vil det gå til ekstraomganger og eventuelt straffespark. Hos Liverpool er Gerrard, Carragher og Aurelio et gult unna å miste en eventuell semifinalekamp, mens Arsenal har fem mann i faresonen.

- De har noen gode spillere på dødballsituasjoner, analyserer Benitez. - Adebayor er god i lufta og Fabregas er god til å slå inn. Vi vet at det er en risiko for oss, og vi har sluppet inn for mange mål på dødball, men hvis du ser hvor mange sjanser som andre lag skaper er det ikke så ille.

- Vi jobber med å løse dette og forsvaret behøver å jobbe mer intenst. Problemet er ikke sonemarkering, da du også ser lag slippe inn som bruker mann til mann markering. For oss har det vært slik at en dag har én spiller gjort feil og en annen dag har det vært tilfelle for en annen. Vi må være mer aggressive når vi forsvarer oss på dødballer.

- Det er viktig å ikke tenke på eventuelle suspensjoner. Vi har tre som står i fare, de har fem. I denne kampen spiller det ingen rolle. Vi må gå videre, hvis vi ikke gjør det vil ikke gule og røde kort spille noen rolle. Jeg tror ikke spillerne tenker mye på det.

- Vi har forberedt oss lite på straffer. Å forberede spillerne og selve kampen er mer viktig.

- Jeg tror det blir en offensiv kamp, og jeg er sikker på at supporterne våre kan spille en nøkkelrolle for oss.