- Vi har fremgang

Det blir 4.plass i Premier League, og den første sesongen uten en finale under Rafael Benitez, men manageren mener likevel at han styrer et Liverpool i fremgang.

Den fjerde sesongen med Rafael Benitez i sjefstolen på Anfield er snart over, og etter et fotballår med 4.plass i ligaen og semifinale i Champions League som det beste i cupene, er det en del kritikere som begynner å rasle med sablene.

Hvis en ser på Premier League isolert, er 2007/08 det neste beste året for Rafael Benitez poengmessig, selv om man i begge de to foregående sesongene fikk en plass høyere på tabellen.

En nokså ydmyk Rafael Benitez innrømmer at det er vanskelig å konkurrere med rike klubber som Manchester United og Chelsea, og at man må ha en nærmest perfekt sesong på bane og i transfermarked dersom man skal greie å overta tronen, men selv mener han at hans Liverpool er i fremgang og det eneste han uansett kan gjøre er å jobbe hardt.

- Hvilke lag er best i Europa? Chelsea og United, slik at det å vinne tittelen her er vanskeligere enn i andre land.

- Jeg vil hele tiden kjempe for at vi kan bli best mulig. Jeg har to år igjen av min kontrakt, jeg trives her og ønsker å vinne. Til neste sesong ønsker jeg igjen å komme til en semifnale, og da gjøre det bedre, og bli nærmere toppen av ligatabellen.

- Kanskje vil jeg ikke være god nok, men jeg vil prøve. Det eneste jeg kan gjøre er å arbeide hardere.

- Vi har vunnet Champions League, FA-Cup, blitt nr. 3 i ligaen og tapt en finale i Champions League på de tre foregående årene jeg har vært her, slik at det er vanskelig å svare på om dette er den mest skuffende sesongen.

- Hvis en analyserer ligaen, har det ikke vært en dårlig sesong. Men det kunne ha vært bedre. Vi mente vi hadde en mulighet til å vinne ligaen og vi er nærmere de andre lagene, men hvis en ser på situasjonen nå er vi fortsatt et steg bak. Vi gjør likevel fremskritt.

- Dette er årsaken til at vi må gjøre omtrent alt perfekt både i transfermarkedet og i løpet av sesongen.

- Hvor mye penger har Chelsea og United brukt på å vinne tittelen og holde seg i toppen av ligaen? Du kan ikke ta igjen det på en sesong, slik at du må bare holde det gående og bygge et lag.

- Noen ganger kan du bruke penger på en spiller som Torres, noen ganger må du hente inn unge spillere som Insua, Plessis og Nemeth.

Liverpool i Premier League under Rafael Benitez:

2004/05   58 poeng   5.plass   Ligavinner: 95 poeng

2005/06   82 poeng   3.plass   Ligavinner: 91 poeng

2006/07   68 poeng   3.plass   Ligavinner: 89 poeng

2007/08* 70 poeng   4.plass   Ligaleder: 84 poeng

*= Før dagens kamper.