- Vi kan passere tettrioen

Sammy Lee mener at Liverpool ikke bare kan ta opp kampen med tettrioen i Premier League, men også passere dem. Spekulasjoner om at de røde stabler nytt Riera-bud på beina.

I samtale med Liverpools offisielle hjemmeside snakker i dag assistent-manager Sammy Lee ut om sine forhåpninger for sesongen. Selv om han ikke vil inngå noen lovnader omhandlende hva de røde vil oppnå denne sesongen, er den tidligere midtbanespilleren såpass imponert over hva han har sett på Melwood så langt at han er sterk i troen på at rafalusjonen er på rett kurs mot det ultimate målet; klubbens første Premier League-tittel.

- Chelsea, Arsenal og Manchester United er tre meget sterke lag. Kun resutatene vil bevise om jeg har rett eller ei, men jeg mener vi ikke bare må trakte etter å bli like gode som dem, men bedre, åpner Sammy.

- Vi trenger muligens bare en ørliten porsjon flaks eller å forandre på en liten detalj, så kan alt skje. Vi er ikke langt ifra tettrioen, og jeg føler at vi ved mange anledninger har bevist at vi kan være bedre enn dem. Ikke like gode, men bedre, utbasunerer den optimistiske scouseren.

Forrige sesong havnet Liverpool bare 11 poeng bak seriemestrene Manchester United, noe som er den minste avstanden siden 2002, da Sammy Lee var en del av trenerstaben til laget som havnet på andreplass.

- Det viser at vi nærmer oss. Jeg har aldri vært en type som inngår lovnader, da det er mange andre der ute som gjør det, men jeg ville aldri gjøre det. Det jeg dog ønsker å fremheve er at det går fremover, og med noen få justeringer her og der vil vi ikke være langt unna.

- Kun tiden vil vise, men jeg vil si det at alle strever og arbeider hardt for at vi kan forsikres oss om at den avstanden vil utjevnes og vi kan passere tettrioen, fortsetter assistentmanageren.

Sammy Lee måtte vinke farvel til Melwood da Rafael Benítez hentet inn sine egne menn da han ankom Merseyside. Siden den gang har han jobbet i trenerstaben til England, før han ble hentet inn som assistenttrener til Sam Allardyce og deretter hovedtrener for Bolton da Allardyce forsvant til Newcastle. Likevel er Lee forsiktig med å si at han vil bli trener igjen i fremtiden.

- Jeg må være forsiktig når jeg sier at jeg eventuelt ønsker å bli trener igjen en gang i fremtiden, ettersom folk kanskje kan tolke det som at jeg ønsker å bli det her i Liverpool, hvilket blir feil siden manageren her nå gjør en enestående innsats. Sier jeg det, kan det virke som jeg trakter etter en bedre posisjon, noe jeg ikke gjør, beretter jordnære Sammy.

- Per nu ønsker jeg kun å gjøre det beste jeg kan for Liverpool FC, være til god hjelp for Rafael Benítez og spillerne, samt prøve å få oss tilbake der jeg mener vi hører hjemme, uttaler Lee, som vant tre ligatitler med Liverpool på åttitallet.

- Jeg trives godt med arbeidet og intet har overrasket meg. En ting jeg har funnet ut etter å ha jobbet med gode managere, selv om det er Rafa, Gérard Houllier, Sam Allardyce eller Sven Göran Eriksson, er deres fokus på detaljer. Fokuset på detaljer av Rafa og hans trenerstab er fantastisk.

- Det er en glede å iaktta. De ser på enhver spillers fasett og jobber med hvordan de kan utnytte deres egenskaper til det fulle. For meg er det som en utdannelse. Alle de store managerene har egne ideologier, men de beste er også klare for å lytte til hva andre mener og bestemme hvor mye av dette de ønsker å implementere, slik som Rafa lar oss rundt ham gjøre. Det er en styrke for personer med hans karakter, bedyrer nyervervelsen.

- Melwood har isolert sett forandret seg, men de store endringene har det ikke vært. MAn ser fortsatt hyggelige mennesker og mange av de personene med et stort hjerte arbeider her og har gjort det i lengre tid. Det er alltid godt å se. Jeg er takknemlig for at dette stedet, og dets aura, er uforandret, avslutter en snakkesalig Sammy Lee.

Nytt Riera-bud på vei
News of the World, som nevnt ikke alltid like pålitelig, rapporterer i dag at Rafael Benítez forbereder et nytt bud på Espanyols Albert Riera. Venstrevingen er åpen for en retur til Premier League etter utlånsavtalen med Manchester City for to år siden.

Søndagsavisen melder at de røde må punge ut med £10M dersom de vil sikre seg spanjolens tjenester. Merseyside-laget bød £6M pluss den argentinske venstrevingen Sebastián Leto ,som verdesettes til £3M, tidligere i sommer, men da ble budet avslutt, all den tid den nordspanierne ønsker et rent spillersalg uten spillere i retur.