- Vi kan vinne

Rafael Benitez mener at de røde vil ha en god sjanse til å vinne ligaen hvis de overlever jul på toppen av tabellen. Hull vanskelige med god mentalitet. Rafa forsiktig optimist angående Torres.

En tilsynelatende stadig mer offensiv Rafa Benitez sa på dagens pressekonferanse at det nå var opp til Liverpool å vinne ligaen, ikke minst hvis man fortsatt var i teten når 2009 starter. Manageren mente at man har nok erfaring både blant staben og spillerne, men at mye dreide seg om at seire og scoringer ga økt selvtillit.

Han håpet godt spill og scoringer mot Blackburn og PSV også ville lede de røde inn på seiersporet foran eget publikum, og at det ville bety tre poeng mot et Hull som har startet sin første sesong på øverste nivå meget bra.

- Vi er fornøyd fordi vi ligger på toppen av tabellen og jeg kan garantere at dersom vi også ligger på toppen etter jul så har vi et klar sjanse til å kunne vinne tittelen, mente Rafa.

- Vi leder ligaen fordi vi har gjort det bedre enn de andre. Nå er det opp til oss.

- Spillerne har selvtillit. Noen folk sier at vi ikke spilte bra mot Blackburn, men vi hadde ballen mye, vi hadde kontroll og vi skapte sjanser. Mot PSV var det på samme måten. Andreomgangen i Eindhoven var virkelig bra med forskjellige spillere, slik at troppen har selvtillit og laget har selvtillit.

- Vi scorte tre mot Blackburn, tre mot PSV - forhåpentligvis kan vi score mål også i morgen.

- Staben her har mye erfaring. Mauricio Pellegrino har vunnet mange titler, Sammy Lee har vunnet mye og det har også jeg. Vi har erfaringen og det har også noen av spillerne.

- Vi vet det vil bli tøft mot Hull, men slik er Premier League. Geovanni scorer mål, Marlon King gjør en god jobb på topp, men laget som helhet har en god og offensiv mentalitet og det er det som er nøkkelen. De scorer mål, de har vunnet mot Arsenal og Tottenham. Etter å ha sett på deres kamper, kan jeg forstå hvorfor de har gjort det så bra. Vi må være forsiktige.

- Vi har gjort det bra hjemme. Det er klart at de to siste kampene kunne ha vært bedre, men vi kan vinne hjemme.

Ikke uventet var manageren forsiktig i uttalelsene om Fernando Torres, som ifølge lokalavisen Liverpool Echo i løpet av helgen kan få et klarsignal til å begynne å spille kamper igjen.

- Jeg snakket med ham i dag og han var mye bedre. Vi snakket ikke om hvor lenge han vil være ute, men han føler seg bra. Han er litt sliten siden han har jobbet hardt, men ellers er han fin. Det kan dreie seg om en uke til, eller to uker. Vi ønsker ikke å sette noe tidspunkt for det.