- Vi kommer til Champions League

Rafael Benitez prøver å være offensiv foran en ligainnspurt hvor de røde må finne tilbake til vinneroppskriften, spesielt hjemme på Anfield.

Et straffespark dypt på overtid, i en kamp hvor Liverpool presset mot slutten for å prøve å sikre seg tre poeng og isteden ble offer for en "lucky punch", gjorde at de røde nå er nede på 7.plass etter 0-1 mot West Ham.

Fortsatt vil man rykke opp på 4.plass hvis hengekampen hjemme mot nettopp The Hammers blir vunnet, men ingen seire siden 2.juledag gjør at de røde i høyeste grad må konsentrere seg om å vinne kampen om å bli topp fire og få kvalifisering til Champions League heller enn å tenke på medaljer.

- Ja, vi kvalifiserer oss til Champions League, var den klare meldingen fra en skuffet Rafael Benitez rett etter kampslutt i går kveld.

- Ja, vi vil bli bedre fordi vi har kapasitet til å bli bedre.

Liverpool har igjen åtte ligakamper på Anfield og sju på fremmed gress før status skal skrives 11.mai. Det synes liten tvil om at den seiersformen som har glimret med sitt fravær foran The Kop nå må vende tilbake, og det umiddelbart, da langt tøffere motstand i bortekampene vil gjøre det vanskelig å følge opp solide resultater på fremmed gress.

Disse lagene har Liverpool igjen å møte hjemme: Sunderland, Middlesbrough, West Ham, Newcastle, Reading. Everton, Blackburn og Manchester City.

Dette er de gjenstående bortekampene: Chelsea, Bolton, Manchester United, Arsenal, Fulham, Birmingham og Tottenham.