- Vi må gjøre livet lettere for oss selv

Rafael Benitez synes Liverpool plukker trepoengere på den vanskelige måten. Nå håper han på lettere seire og roligere dager på benken fremover. Neste helg er det toppoppgjør på Stamford Bridge.

Rafael Benitez er bekymret både for eget og supporternes blodtrykk, og mener at Liverpool må begynne å gjøre livet lettere for seg selv. For andre kamp på rad kom de røde tilbake og snudde resultatet til 3-2 i sin favør i hektiske sluttminutter. Og nok en gang ble Dirk Kuyt matchvinner.

Dette var femte gang i ligaspillet denne sesongen at Liverpool kom tilbake og tok alle tre poengene etter først å ha ligget under i målprotokollen. Dermed er de røde fortsatt ubeseiret i 2008/09 i det vi skriver medio oktober.

- Etter kampen fortalte jeg spillerne at de må begynne å gjøre ting enklere for seg selv. Vi startet kampen virkelig svakt. Wigan vant andreballene og kontrollerte kampen. Vi jobbet oss inn i kampen igjen, men så fikk de sin andre scoring, uttalte Rafael Benitez til liverpoolfc.tv etter kampslutt.

- Vi måtte gjøre en rekke endringer, og laget vist igjen sin karakterstyrke. Vi presset og presset, og lot ballen gjøre arbeidet. Til slutt, takket være den enorme troen som laget har, vant vi kampen.

- Jeg får høre med legen om vi kan fortsette å komme tilbake på denne måten, spøkte manageren.

- Jeg skulle ønske vi kunne begynne å score både ett, to og tre mål før pause. Men Premier League er tøff, og du må vise den type karakterstyrke som vi viste i dag. Det er viktig med tanke på de kampene som kommer.

- Nå får vi se om vi kan vise den samme karakterstyrken mot Chelsea neste helg. Jeg skulle likt å hatt roligere dager på benken.

Benitez roste matchvinner Kuyt, som nå har gjort fire mål på de tre siste kampene. Igjen ble hollenderen den store helten i sluttminuttene.

- Vi har fått høre at Kuyt ikke har gjort så alt for mange ligamål, men i dag spilte han spiss og scoret to. Forståelsen mellom ham og Keane var god.

- Han er alltid stabil. Kuyt er en spiller som enhver manager vil ønske å ha i troppen. Han viste nok en gang at han kan score mål, noe vi egentlig visste fra før.

Wigan tok føringen i kampen på grunn av en enorm brøler av Daniel Agger.

- Det var både Pepe Reina og Daniel, sier Benitez og fordeler skylden broderlig.

- Daniel forventet ikke pasningen, og så måtte han drible kjapt når Zaki var oppe i ham. Men reaksjonen hans var veldig positiv. Han gikk hele tiden fremover, og skapte vårt første mål.

Dagens seier betyr at Liverpool fortsatt er á poeng med Chelsea i toppen av Premier League-tabellen, og dermed vil nummer en og to på tabellen møtes til toppoppgjør på Stamford Bridge neste søndag.